Cam Newton rozsdás volt az első éles meccsén

Már majdnem kilenc hónap telt el azóta, hogy Cam Newton utoljára passzolt az alapszakaszban. Az elmúlt 265 napban a Panthers irányítóján vállműtétet hajtottak végre és tavaszi edzéseket kihagyta, mielőtt csupán hat passzt dobott az előszezonban. Tehát nyilvánvaló, hogy miért nem volt annyira éles vasárnap.

"Kissé rozsdás voltam. Mindenkivel egy hullámhosszon kell lennem." ismerte el Newton a Panthers Rams elleni szezonnyitó veresége után. "Bárcsak egy pár dobást visszacsinálhatnék."

Az egyik ilyet a negyedik negyed közepén láthattuk, amikor a Panthers 30-20-as hátrányban volt. Miután a drive elején megszerezte a first downt, Newton 1st&10-nél visszalépett a Carolina 36 yardos vonaláról és Greg Olsen-t kereste. A tight end talált egy lyukat a zónában, de mire Newton észrevette, a linebacker Cory Littleton is leolvasta, hova fog passzolni Newton.

"Kapkodtam." ismerte be Newton, aki 239 yarddal, 25/38-as mutatóval, TD nélkül zárta a meccset és ott volt még Littleton interceptionje is. "Köztem és Greg között nagyszerű az összhang. Jó barkochba partner lenne a számomra, mert pontosan tudom, mire gondol, de akkor ott elkéstem."

Egy támadással korábban Newton elmulasztott egy nagy lehetőséget. Akkor a Panthers 23-20-as hátrányban volt és a saját 29 yardos vonalán kapta meg a labdát a cornerback James Bradberry interceptionje után. 3rd&6-nál, amikor a támadás életben tartása volt a cél, Newton látta, hogy Curtis Samuel szabadon van egy wheel útvonal során, de a dobás magasra sikerült.

"Jobb labdát kell adnom neki, pontosabbat." mondta Newton.

A 38 passzkísérlet során ez a Samuelnek szánt passz volt az egyetlen dobás Newtontól, amely legalább 20 yardot haladt a line of scrimmage vonalától. Az ilyen statisztika a tavalyi szezonra emlékeztet, amikor Newton az év nagy részében pontosabb, de rövidebb dobálásokkal dolgozott.

"Nem fogok belemenni filozófiai vitába a mély labdákról, mert erről nem szól ez a játék." mondta Newton, amikor megkérdezték, miért volt ilyen kevés mély labdája. "Azt használom ki, amit a védelem felkínál nekem. Nem mondhatod azt az edzőnek: "Hé, Mester, csak dobjunk egy mély labdát, aztán meglátjuk, mi lesz." Ez nem a mi mentalitásunk. "

"Még mindig tud mély labdát dobni. A döntésein múlik. Lát dolgokat és el kellett döntenie, hogy akarja-e. Volt egy lehetősége arra, hogy hosszú és mély labdát dobjon Curtisnek és túldobta. Nem aggódom az ilyenek miatt. " tette hozzá a vezetőedző Ron Rivera.

Nyilvánvaló, sokan Newton vállát figyelték, hogy lássák, hogyan teljesít a holtszezonbeli műtét után. És nem úgy tűnt, hogy ez a műtét zavarná őt.

"A testem jól érzi magát és bármi is volt a játék, amit hívtak, magabiztosnak éreztem magam. Egyetlen egyszer sem gondoltam a vállamra. Azt hiszem, ez jó jel." mondta Newton. "De formában kell tartanom, ahogy a lábam is."

Ami Newton azon másik testrésze, ami némi aggodalmat okozott a meccs előtt. Alig több mint két hétre volt szüksége ahhoz, hogy felépüljön a New England elleni meccsen elszenvedett lábsérülésből és a Rams ellen a Panthers nem is hívott tervezett irányítófutást egészen a negyedik negyed elejéig. Newton három futással és -2 yarddal fejezte be a meccset, karrierje során első alkalommal negatív mutatóval zárt. Mégis …

"Egyáltalán nem volt korlátozva." jelentette ki Rivera.

Tehát ha Newton egészséges és nem volt korlátozva, akkor a vasárnap valószínűleg csak egy szükséges rossz volt, ami csalódást keltő eredményhez vezetett. Időre van szüksége ahhoz, hogy lerázza magáról a rozsdát, ez pedig csak akkor lehetséges, amikor a labdák repülnek az alapszakaszban.

"Mindennél jobban akartam, hogy 1-0 legyen a mutatónk a mai nap után, de bizonyos dolgok megtörténtek. A frusztráció megjelent. Nem voltunk egy hullámhosszon, nem csatlakoztunk ugyanahhoz a WiFi-hez, bármilyen szinonimát használhatunk." mondta Newton. "Nem volt olyan a kezdés, amilyet akartunk. Jobban meg kell védenünk a labdát."

"Voltak lehetőségeink arra, hogy több mint három pontot szerezzünk, végül ennyivel veszítettük el a meccset. Ezen múlott. Igen, nagyon csalódott vagyok, de nem tehetek semmit, csak továbblépek előre a Tampa elleni meccsre. És ezt is tervezem csinálni."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu