Nagyító alatt a Buffalo Bills

Megkezdjük az AFC East elleni küzdelmet, sorozatban másodszor látogat New Yorkba a Buffalo Bills, akik egy héttel ezelőtt a Jets ellen nyertek szoros csatában. Azt hiszem nem bánnánk, ha ezúttal nem jönne össze a W nekik.

A tavalyi első körös Josh Allen az irányítójuk, aki akár kiköthetett volna nálunk is. A karereje a legnagyobb erőssége, óriási bombákra képes, amelyet vélhetően ellenünk is bevet majd. Sem pass rush-unk sem secondary-nk nem volt egy hete, szóval adott a lehetőség... Annyira azért nem brillírozott újoncként Allen, 12 mérkőzésen alig jutott 200 yard felé és a 10 TD valamint a 12 INT sem túl impresszív még úgy sem, hogy elég gyenge támadófal állt előtte. A Jets ellen a playhívással is probléma akadt, egy 1/12-es sorozattal kezdett a QB. Nemcsak a passzokra kell odafigyelni, hiszen lábon is meg tud lódulni a korábbi Wyoming játékos, így érdemes lesz lezárni a széleket.

Átalakulóban van a futóbrigád, hiszen elköszöntek LeSean McCoy-tól, így papíron Frank Gore lett az első számú RB. A hivatalos depth chart azonban nem biztos, hogy helyes, hiszen az újonc Devin Singletary töltötte a több snapet a pályán. Elsősorban a passzjátékokra alkalmazták a rookie-t, aki azonban extrém yardátlagot hozott a 4 futása alatt, így erre is figyelnie kell a védelmünknek. Egy hete 2,8-as átlagot hozott a futásoknál Singletary nélkül a Bills, szóval papíron meg kell ennünk őket ebben a tekintetben. Pláne úgy, hogy tudjuk milyenek vagyunk a passzjáték ellen. A keretben van T.J. Yeldon is, aki a Jaguars-ban nem tudott kiteljesedni. Ha futni is tudnak ellenünk, akkor gyakorlatilag végünk. Alkalmaz egy fullbacket is a Buffalo, ő Patrick DiMarco.

A WR-ek közül John Brown volt a legveszélyesebb egy hete, 123 yarddal és 1 TD-vel zárt. A sebességével még mindig gondot tud okozni számos védelemnek. Van egy régi ismerősünk is Cole Beasley személyében, őt elég jól ismerjük a Dallas-ból, tavaly a szezon végén borsot tört az orrunk alá. Mondanom sem kell, hogy a slotban sem vagyunk bivalyerősek, de Grant Haley talán megcáfol minket. Zay Jones-nak korábban a démonjaival is meg kellett küzdenie, de remélhetőleg a jövőben csak a játékra tud koncentrálni és sok sikert kívánunk neki a 3. játékhéttől. Andre Roberts hiányában több lehetőséghez juthat Robert Foster és Isaiah McKenzie.

Az első számú TE Tyler Kroft hiányzott a nyitányon, de ellenünk van esély a bemutatkozására. Szükségük is lesz rá, hiszen Dawson Knox és Tommy Sweeney is újonc. Azért őket se írjuk le, utóbbi extrém magas pontszámot kapott a futásblokkolására a PFF-től.

A vakoldali tackle Dion Dawkins, aki előtt szép jövő állhat. Az első fordulóban átlagos teljesítményt nyújtott, 1 sacket engedett. A fal másik oldalán Cody Ford és Ty Nsekhe felezte el a snapek számát. Előbbi egy 2. körös rookie, utóbbi pedig egy 30 feletti veterán, akit korábban a Redskins-ből ismerhettünk meg. Papíron tehát jó párost kell, hogy alkossanak, de jelenleg egyikük sem világverő right tackle. A guard párost Quinton Spain és Jon Feliciano alkotja. Mindketten idén költöztek Buffalo-ba, ahogy a center Mitch Morse is. Nem túl összeszokott ötös van jelen, de simán elképzelhető, hogy a passzsiettetésünknek ők is megoldhatatlan feladatot jelentenek majd.

A védőfal erősebb elemekből áll. Jól kezdte az évet Jerry Hughes, aki 1,5 sacket szerzett a városi riválisunk ellen. Ennyire nem volt domináns Trent Murphy, de évi 4-5 sackre ő is jó lehet. Ellenben Shaq Lawson egyszer odaért Sam Darnoldhoz, de egyelőre ő sem változtatta meg a clemsoni passzsiettetőkről alkotott véleményemet. Negyedik emberként az újonc Darryl Johnson van jelen. A DT-k között Star Lotulelei és Ed Oliver a két kezdő, előbbi a jelen, de inkább már a múlt embere, míg utóbbié lehet a jövő, akár a szegény ember Aaron Donaldja is lehet Oliver. Jordan és Harrison Phillips a két csere.

A linebacker sorban Tremaine Edmunds játéka lesz a kulcskérdés a következő esztendőkben, ezt a szezont erősen kezdte. Lorenzo Alexander képviseli a rutint, a harmadik kezdő pedig Matt Milano. Érdemes lesz figyelni Alexander pass rusher képességére, aki még mindig oda tud érni az ellenfél irányítójához.

Egy korábbi első körös pick, Tre'Davious White az egyik CB, aki egy remek újonc év után kicsit halkabb szezont tolt tavaly, de nem fér hozzá kétség, hogy kezdő szintet képvisel. Levi Wallace a túloldali társa, aki tavaly UDFA-ként került a ligába, majd a gyakorlócsapatból egészen a kezdőbe küzdötte fel magát, ahol meg is ragadt. A slot CB Taron Johnson sérülés miatt nem fog játszani, így Kevin Johsnonnak és Siran Nealnek kell megoldania a feladatokat.

A két safety Jordan Poyer és Micah Hyde, a PFF szerint kizárólag ők játszottak ezen a poszton múlt vasárnap. A két csere Kurt Coleman és Dean Marlowe, természetesen előbbi rendelkezik nagyobb tapasztalattal, ráadásul korábbi Eagles játékosként nem egyszer jár már a stadionunkban is.

A korábban elsősorban a Seahawks-ból megismert Stephen Hauschka a kicker, a puntokat pedig Corey Bojorquez végzi el. A visszahordásokért Andre Roberts hiányában Micah Hyde, Devin Singletary és Isaiah McKenzie felel majd.

16 pontos hátrányból állt fel egy hete a Bills, de ebben komolyan benne volt a Jets keze is. Két alacsony színvonalon teljesítő csapatot láttam és tény, hogy egy nyerhető mérkőzésről beszélünk, de ne legyenek illúzióink ugyanezt gondolják a Buffalo szurkolói is. A támadóinknak a drive-ok befejezésére kell hangsúlyt fektetniük, illetve biztosan jobban elővesszük Saquon Barkley-t is, aki keveset alkalmaztunk a Cowboys ellen. Szinte egészen biztosan a Shurmur féle dink and dunk offense-t fogjuk látni, amivel próbáljuk majd lecsökkenteni az ellenfelünk passzsiettetésének a hatékonyságát. Dallas-ban jól működött a futásblokkolás, így elsősorban erre építhetünk majd. A védelemben elsőként stabilitásra lesz szükség, nem engedhetünk meg a múlt hetihez hasonló hibákat, mikor fogalmunk sem volt merre járnak az ellenfelek. Nem támadhatjuk ész nélkül Allent, hiszen a földön is meg tud lódulni és tipikusan az ilyen stílusú irányítók ellen szokott problémánk akadni. Az első hét alapján mindkét csapat szurkolói jogosan bízhatnak a győzelemben és szoros csatát várok. A nyitányon egy lényegesen erősebb együttes ellen kellett helytállnunk, így várom a javulást a védelemtől. El kell kerülnünk az újabb csúfos szezonkezdetet, ehhez azonban nyerni kell és úgy érzem most képesek lehetünk erre.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu