Luke Falk vajon Tom Brady útjára lép?

A tegnap hajnali mérkőzésen megsérült a New York Jets irányítója Trevor Siemian és a helyét a fiatal Luke Falk vette át. Később kiderült, hogy Siemian a sérülése miatt már nem léphet pályára az idei szezonban így a hétvégi New England Patriots elleni mérkőzésen Falk lesz a Jets kezdőirányítója. Falk így a hatszoros Super Bowl győztes Tom Brady vezette csapattal néz szembe és meglepő módon nagyon sok hasonlóság fedezhető fel a két játékos között.

A jelenleg 24 éves Falk-ot a tavalyi Draft hatodik körében választotta ki a Tennessee Titans. A Draft 199. választottja volt ahogyan 2000-ben Tom Brady is. Falk ahogyan anno Brady a második profi szezonjában, a harmadik mérkőzésen lesz kezdő először a pályafutása során.

Ez persze természetesen csak véletlen és ebből nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni. Folk-ot eredetileg a Titans választotta ki de a végső keretszűkítés során megváltak tőle. Másnap szerződtette a Dolphins de bő egy hónappal később sérültlistára tette és idén májusban megváltak tőle.

Kedd hajnalban először volt tagja az aktív keretnek, 25 passzkísérletéből 20 volt sikeres és 198 passzolt yardot szerzett. Ez nagyon kezdésnek mondható, vasárnap este kiderül hogyan teljesít majd kezdőként.

twitter.com, Fotó: 247sports.com