Bruce Irvin készen áll a 2019-es debütálására

Mindössze egy héttel a franchise történelmének egyik legjobb passzsiettető teljesítménye után, amikor az Arizona ellen a nyolc sack-ből hatot szereztek, a defensive front újabb lendületet kap. A vezetőedző Ron Rivera csütörtökön bejelentette, hogy a defensive end Bruce Irvin vasárnap bemutatkozik a Panthers csapatában a Texans ellen. Irvin kihagyta a szezon első három mérkőzését, miután combhajlító sérülést szenvedett az előszezonban az egyik edzésen.

"Ma megnéztem az edzésen, nagyon jó, hogy ott volt kint." mondta Rivera. "Vasárnap játszani fog, nagyon izgatott emiatt. Jó napja volt és nagyon jó volt nézni, tényleg."

A múlt héten a Cardinals ellen a Panthers csapatában nem volt ott a defensive tackle Kawann Short, aki vállsérülést szenvedett. Emiatt az újoncok, mint a passzsiettető Brian Burns és Christian Miller, valamint a veterán defensive end Mario Addison kerültek a reflektorfénybe. De hiába voltak lenyűgözőek a fiatal srácok, a defensive tackle Gerald McCoy azt mondta, hogy teljesen más egy nyolcadik évét taposó veterán mellett játszani.

"Ő egy veterán." mondta McCoy Irvin-ről. "A tudása, a tapasztalata. A fiatal srácok nagyszerűen teljesítenek, de nagyszerű lenne, ha lenne még egy veterán odakint, aki ilyen régóta a ligában van. Nagyon sokat segíthet a fontos pillanatokban."

Nem csak az első sorban játszó srácok várják, hogy Irvin visszatérjen. A linebacker Luke Kuechly azt mondta, hogy izgatottan várja a veterán visszatérését.

"Bruce nagyon várja a visszatérést, nagyon keményen dolgozott érte." mondta Kuechly. "Amikor van egy ilyen fickó a csapatban, akinek ennyi energiája van, azt hiszem, a srácok okkal izgatottak, hogy visszakapják. Energiát hoz, sebességet ad a szélső játéknak. Igazi kemény játékos és azt hiszem, nagyon jó munkát fog végezni."

Rivera arra számít, hogy az egységnek kell néhány játék, hogy hozzászokjon az új játékoshoz, de ha a védelem összeszokik, Irvin jelenléte mindenki számára előnyös lesz.

"Úgy gondolom, hogy Bruce repertoárja mint passzsiettető, nagyon változatos." mondta Rivera. "Belül, kívül is tud játszani, úgy gondolom, hogy rugalmasságot ad. Úgy gondolom, hogy a játéka illik a srácokhoz, akikkel játszani fog."

A defensive koordinátor Eric Washington egyetért ezzel. Nagyon várja, hogy lássa azt a szenvedélyt, amelyet Irvin meg szokott mutatni.

"Bruce egy heves játékos és ez sosem hátrány egy védőjátékos esetében." mondta Washington. "Érzelmes játékos és ezt ki is adja magából, beszél az ellenféllel, beszél a csapattársakkal, egyszerűen tudod, hogy ott van."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu