Chris Godwin lassan átveszi az első számú elkapó szerepet

A legtöbb yard, a legtöbb first down és holtversenyben a legtöbb szerzett touchdown. Ez most Chris Godwin, a Bucs papíron második számú elkapója. Viszont még pár ilyen mérkőzés és ez nem is lesz annyira egyértelmű. 172 elkapott yard, a 14 felé szálló labdából 12 célba ért, 2 touchdown. Ezek Godwin nagyon impozáns számai a Rams elleni mérkőzésről. 3 pont jár érte.

Shaquil Barrett elképesztő. Az eddigi 4 fordulóban szerzett 9 sack ligarekord. Ezekből 1 darab a hétvégi mérkőzésen született. De volt még 4 szerelés (1,5 negatív yardos) 2 levédekezett passzkísérlet, amiből az egyik interception, 1 irányító ütés és 1 kierőszakolt labdavesztés, amiből Suh lezárta a kérdéseket. 2 pont a jutalom.

Jameis Winston-nak, ha nem lett volna az a pick six, hajlandó lettem volna magasabb pontszámot is adni. Ezt a csúnya momentumot leszámítva 385 passzolt yard, 4 touchdown, 120,5-es passz rating Winston Rams ellen nyújtott teljesítménye. Most ez 1 pontot ér.

Egy szekérderéknyi embernek kell 0,5 pontot adnunk!
Kezdjük Matt Gay-jel, akin az előző fordulóban elvertük a port! Most 100%-os maradt. Ebben volt két mezőnygól (az egyik 58 yardról) és 7 extra pont.

Ha dícsértük Godwint, azért Mike Evans teljesítménye mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ezen az estén kiválóan egészítették ki egymást, még ha a főszerep most nem is Evansé volt. Azért 89 yard és egy touchdown összejött.

Ezúttal Cam Brate is megtette azt, amiért a pénzét kapja. Minden felé szálló labda célba ért és egy touchdown is a nevéhez fűződött.

Ronald Jones sokadik meccsen játszik tetszetősen. Ezúttal 3,7 yard a futásonkénti átlag, ezzel most 70 yard és egy touchdown jött össze. Egy felé szálló passzból egy elkapás 12 yardért. Még mindig tartom, ezt többször kellene megjátszani!

Ndamukong Suh meccset lezáró TD-t szerzett védőként, volt csapata ellen. Igazi nagy sztori lett volna, ha nem teljesítenek ennyien jól rajta kívül is.

Ezúttal William Gholston is állta a sarat. A Rams futásonként 2,5 yardot tett csak meg és ebben Gholstonnak szerepe volt. Mindezek mellett 1 sack, 1 irányító ütés és egy levédekezett passzkísérlet is szerepel a rubrikájában.

Ha a futás elleni védelemben kiemeltük Gholstont, ezt meg kell tennünk Vita Vea-val is, aki ugyancsak bírt nyomást helyezni Goffra is.

Lavonte David eddig is igyekezett, de valahogy hiányzott az a plusz a játékából, ami a passz elleni védekezéshez kell. Most ez a plusz egy interception formájában jött, és veszélyes volt az ellenfél irányítójára is.

A csapat gyenge pontja ezen a meccsen a secondary volt. Ebből az egységből mindössze Jordan Whitehead emelhető ki, akinek 3 levédekezett passzkísérlete is volt, ebből egy interception.

A támadófalból ezúttal sem tudok kiemelni senkit. Fordulóról-fordulóra vagy erősebb futás blokkolás és gyengébb irányító védelem, vagy ennek a fordítottja jellemzi játékukat. Most éppen az utóbbi.

Jöjjön a fekete bárány!
Mint említettem, a tegnapi napon a secondary nem állt a helyzet magaslatán. Ki kell jelenteni, innen bizony egyenlőre hiányzik a minőség. Goff több mint 500 yardot passzolt. Woods és Kupp keresztmozgásai ellen teljesen tehetetlenek voltunk. Ebben sajnos vajmi keveset tudott alkotni az összes védelmi snapnél fenn lévő safety, Mike Edwards. Az újoncról kiváló hírek jöttek az edzőtábor alatt. Viszont csakúgy, mint Sean Murphy-Bunting esetében, eddig mérkőzés szituációban nem hozza azt, amire előzetesen számított a stáb. Edwards területét tegnap Goff előszeretettel támadta és az ellenfél irányítója lényegében lubickolt ebben a lehetőségben. Ahhoz, hogy ez a védelem tényleg erős legyen, a secondarynek nagyot kellene fejlődnie. Köztük annak a Mike Edwards-nak is, akit előzetesen (mint kiderült nem túl találóan) Tyrann Mathieu-hoz hasonlítottak.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com