Mi van, ha lenullázzák az első számú elkapódat?

Először is az van, hogy akkor a jelek szerint az ellenfél secondary-je lényegesen erősebb a tiédnél. Másodszor, elő kell lépnie a második számú elkapódnak, aki nálunk ugyebár Chris Godwin. Miután a Saints ellen Mike Evans elkapás nélkül fejezte be a találkozót, ismét Godwinon volt a sor. 9 felé szálló labdából 7 célba ért. 125 yard, 2 touchdown. Chris amúgy öt forduló alatt 511 elkapott yardnál tart és ez a franchise történetében a második legtöbb ennyi forduló után. Még Mike Evans-nek sem volt ilyen szezonkezdete egy évben sem. Ő pedig mint tudjuk 1000+ yardos elkapó. Bár az idei szezon egyenlőre nem ezt sejteti. Minden esetre házi pontversenyünkben odaadom a 3 pontot ismét Chris Godwin-nak.

A támadófal alap tézis szerint nem dicsérhető, hiszen 6 sack és 8 ütés volt engedélyezve a felbőszült Saints D-nek. Azonban egy játékosnak mégis tetszett a munkája. A nyomás a fal szélei felől érkezett. Ebben talán a fő ok, hogy Demar Dotson és Alex Cappa is megsérült, Donovan Smith pedig nem a kiváló pass protection munkájáról híresült el szakírói körökben. Dotson térdhajlító, Cappa kéz probléma miatt volt kénytelen idő előtt kiszállni. A fal belseje azonban mutatott stabilitást és ez most nagyban volt köszönhető az ugyancsak makacs sérüléssel küzdő (hát probléma) Ryan Jensen-nek. Jensen rendkívül sokat segített be Ali Marpet-nek, akinek egy az egyben azért voltak gondjai Cam Jordan ellenében. Jensennel együtt viszont rendre sikerültek a kettőzések és a centernek abban is döntő szerepe volt, hogy a futóink majd négyes átlaggal futottak. Most övé a 2 pont.

Amennyit szidtam Ronald Jones-t az elmúlt idényben, most olyannyira meg vagyok vele elégedve. Bár futóink közül a TD-t Barber szerezte, nekem mégis jobban tetszik Jones munkája, hiszen sokkal sikeresebben vonható be a passzjátékba, mint rutinosabb kollégája. Jones most 3,9 yard/futás átlaggal dolgozott, ami abszolút elfogadható. Yardot nem hozott sokat, hiszen eléggé meg voltak osztva a labdacipelések Barberrel, de ez a teljesítmény továbbra is biztató. 1 pont jár érte.

Kitől vonjunk le pontot?

Szívem szerint e teljes secondary-vel megtenném. Elképesztően gyenge teljesítményt produkáltak. Abszolút túltettek még offensive tackle-jeinken is. Bár Sean Murphy-Bunting-nak volt egy interception-e, ezen felül iszonyatos volt a lefedési játéka, csakúgy mint Edwardsnak (ismét) és Carlton Davis, Jared Cook-kal szembeni sisakos megmozdulására sem lehetünk büszkék, ami után ki is állították. De én mégis Vernon Hargreaves-t emelném ki, aki papíron a legjobb játékosunk a secondary-ben és a legtöbbet is keres. Nos, Hargreavest ezen az estén Michael Thomas ott gyalázta meg, ahol akarta. Ha kellett sebességgel, ha kellett erővel, de szinte állandóan diadalmaskodott ellene. Márpedig ha a legjobb defensive back-edet így égetik, ahogy azt az ellenfél elkapója tette, mit várhatsz a többiektől?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com