Reggie Bonnafon megérdemelte a több lehetőséget

A játékok végrehajtása és a bizalom kiépítése az edzéseken egy dolog. De ragyogóan játszani a negyedik negyedben egy döntetlen közeli meccsen? Erre néhányan már felvonják a szemöldöküket. És a running back Reggie Bonnafon is fantasztikusan szállt be a múlt vasárnapi, Jacksonville elleni meccsbe.

"Ha lehetőséget kapsz a játékra és kihasználod ezeket a lehetőségeket, akkor több lehetőséget fogsz kapni" mondta a támadó koordinátor Norv Turner.

Turner a meccs elején néhány játékkal fejezte ki Bonnafon iránt a bizalmát. De ahogy az gyakran elő szokott fordulni, a sztár running back Christian McCaffrey akkoriban a hátán vitte a csapatot - mindaddig, amíg görcsöt nem kapott.

Ekkor Bonnafon újból pályára lépett és egy 59 yardos touchdown futást produkált - ez volt fiatal karrierjének első TD-je - amivel a Carolina 34-27-es vezetést szerzett az utolsó percekben.

Bonnafon, a draftolatlan igazolás, aki egész újonc szezonját a gyakorló csapatban töltötte, öt futással és 80 yarddal fejezte be a meccset.

"Reggie nagyon megérdemelte, mert keményen dolgozott." mondta Turner. "Valószínűleg többet javult, mint bármelyik másik játékos az offense-ben az elmúlt másfél évben."

Bonnafon megmutatta, hogy készen áll a még több lehetőségre, de Turner továbbra is azt tervezi, hogy kihasználja McCaffrey tehetségét, aki az elmúlt öt hétben MVP szinten játszott.

McCaffrey vezeti az NFL-t 587 futott yarddal és 866 scrimmage yarddal, a hat futott TD-vel pedig holtversenyben a második a bajnokságban.

Turner megemlített egy statisztikát, amelyre érdemes egy kis figyelmet fordítani: McCaffrey és a legendás Jim Brown az egyetlen játékos, akik négy alkalommal is legalább 175 scrimmage yardot és egy TD-t szerzett csapatának első öt meccsén.

"Ez csodálatos." mondta Turner. "Ha megnézzük, mit csinált az öt közül négy meccsen is, csak egy srác volt, aki képes volt erre és az emberek azt hiszik, hogy ő a valaha volt legjobb. Elkapta a fonalat. Mindent meg tud csinálni."

Miután 285 futott yardot tudtak szerezni a Jaguars ellen, Turner elismeréssel illette az offense összes tagját, akiknek a munkája nélkül ez nem történhetett volna meg. Rámutatott továbbá az elkapó Curtis Samuel és DJ Moore elterelő mozdulataira is, amelyek elősegítették a nagy futójátékok létrehozását.

"Nem kérdés, hogy a támadófallal és a hátsó védőkkel kezdődik minden, összehangoltak voltak és együtt dolgoztak. Ez az, amire képesek vagyunk." mondta Turner. "A srácok megértették, hogy a pályán mindenki részt vesz a futójátékban. Az összes elterelő mozgással nehezebbé tesszük a safety-k dolgát. A néhány 6 vagy 7 yardos futásból esélyünk nyílt nagy futásokat létrehozni."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu