A Bears-el sem bírt a Giants

A vezetőedzői pályafutása mélypontjához érkezett Pat Shurmur, aki teljesen súlytalan csapatot állított ki a Chicago Bears ellen. Nem tudom mit műveltek a szakembereink a szünetben, de a második félidőben hosszú ideig totál hatástalanok voltunk, amely Aldrick Rosas két kihagyott mezőnygólja mellett a győzelembe került.

Sérülés ide sérülés oda, ebbe a csapatba teljesen felesleges Saquon Barkley. A jelenlegi feltételek mellett futóként nem tud eleget emelni a játékunkon és ő sem volt hibátlan, az első félidőben bemutatott egy csúnya dropot. Persze nem akarom őt hibáztatni, hiszen a hangzatos kijelentések ellenére sem sikerült upgrade-elni a támadófalat, a futásblokkolás pedig kifejezetten gyenge. Egyértelműen Pat Shurmur a leggyengébb láncszem az offense-ben, a tavaly időnként látott ötletes játékok majdnem mind eltűntek, az alapjátéka pedig totálisan kiismerhető lett. Nem vezet már sehová a tevékenysége, az ellenfelek edzői majdnem minden héten túljárnak az eszén. A játékosaink teszik a dolgukat, de ebben a rendszerben nagyon nehéz kiemelkedni.

A védelemnek is megvoltak a mélypontjai, a gyenge keret ellenére sem marasztalnám James Bettchert. Mire gondolt azoknál a három emberes rush-oknál, amikor csakis DT-k rohamozták az irányítót? Vicc. Corey Ballentine-t ráállítani Allen Robinsonra miközben Janoris Jenkins a tight enden volt. Komolyan? Finoman szólva sem jöttek össze a nagy játékok idén a Bears offense-nek, de Mitch Trubisky ellenünk passzolta a legtöbb yardot 2019-ben. Óriási felelőtlenség volt így lerombolni a pass rush-t, a defensive tackle-k felhalmozása nem fogja meghozni a várt eredményt. Szép dolog a futások megállítása, de ez már egy pass happy liga.

És a special team. A punter Riley Dixon volt az MVP. Rajta kívül volt egy szép visszahordása a menet közben megsérülő Jabrill Peppers-nek, így ebben a tekintetben sem lehetett panasz. Aldrick Rosas azonban hétről hétre egyre rosszabb, most két mezőnygólt rontott el. A hat pont az bizony hat pont.

Semmi sem változott, ugyanaz a legyengített és borzasztóan menedzselt csapat maradtunk a bye week után is. Az edzői stábon és Rosas-on ment el ez a nyerhető mérkőzés, mert a Chicago Bears is borzasztóan szerepelt, a liga kétharmada megverte volna őket. Öt mérkőzésünk van még hátra és közel sem vagyok biztos, hogy bárki ellen is esélyesként léphetünk pályára.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu