AFC North körkép – 13. hét

13. fordulójához érkezett a 2019-es NFL-szezon, azaz kedd reggelre túl leszünk az etap háromnegyedén. Még kimondani is furcsa, hogy mindjárt itt a vége, “tegnap” még pre-seasont néztünk streamen, meg Cardinals-meccset lelátóról.

A North izgalmas forduló elé néz (kivéve Bengals), minden résztvevőnek (kivéve Bengals) meghatározó mérkőzése lesz a vasárnapi, playoff-továbbjutás és -kiemelés is függ a divízió csapatainak teljesítményétől (kivéve Bengals). Lássuk hát a látnivalót, nézzük a néznivalót, olvassuk az olvasnivalót (kivéve Bengals)!

Pittsburgh Steelers (6-5)

Lassan írom, hogy még én is fel tudjam dolgozni: PO-ZI-TÍV MÉR-LEG. Pozitív mérleg, kérem. Kevesen vannak, akik tudják, értik, hogyan volt képes Rozsda City erre a géniuszra. Az amúgy sem túl fényes roster már az első hetekben elvékonyodott, a szezon közepét meg további sérülések és balhék kísérték. A könnyű schedule meg Mike Tomlin zsenialitása kellett ahhoz, hogy valahogy mégis versenyben maradjanak.

A két és fél héttel ezelőtti, koponyahorpasztós meccs visszavágója következik vasárnap, ám ezúttal a Cleveland látogat a kecsöpgyárba, azaz a Heinz Fieldre. Az előző fordulóban QB Mason Rudolph akkorát alakított a gyepen (Lamarabb akart lenni Lamarnál), hogy a hácé inkább Devlin Hodges mellett döntött, ami cserével sikerült végül valahogy kiszenvedni a Bengals elleni W-t. A QB-csere tartós is maradt, a héten Tomlin bejelentette, hogy a kacsasípos srác feladata lesz a Browns D megleckéztetése.

A Steelers fanbase minden megnyilvánulsából érezni a disszonanciát a cserével kapcsolatban (most akkor Mason-dinasztia vagy Hodges-dinasztia épül?), ám a mémgyárosoknak könnyű dolga van, az elmúlt hetek “Urunk, Megváltónk”-alkotásain csak le kell cserélni Rudit a Kacsára.

JuJu Smith-Schuster a két héttel ezelőtti, elég brutálnak kinéző, fejre mért ütésből eredő agyrázkódását kipihente, megkapta az okét az orvosoktól. Igen ám, de a térdízületek nem gyógyulnak olyan gyorsan, mint a szürkeállomány, így marad OUT a Steelers jelenlegi egyik legeredményesebb elkapója (3 TD 10 meccsen, höhö).

Steelers vs Browns, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? A Ravens-nek két W és egy Steelers L kell ahhoz a maradék 5 játékhéten, hogy biztosan megnyerje a csoportot. A PIT-re a Cleveland után vár még egy @Cardinals, egy vs Bills, egy @Jets és egy @Ravens. Döntsétek el, hogy kinek akartok szurkolni, én inkább mennék a Steelers ellen PO-ban, ha úgy adódna.

Post image

Cleveland Browns (5-6)

Narratíva az első heti Ravens@Dolphins (59-10) után: Lamar csak a Dolphins ellen menő (5 TD, 0 INT), de hát ez csak a Dolphins volt, a Dolphins ellen nem nagy szám, a Miami ellen alap a 158.3-as passer rating, 59 pontot felpakolni nem művészet. Narratíva a Browns vs Dolphins (41-24) után: Mayfield a Vezéristen (118.1 passer rating, 327 Y, 3 TD, 1 INT), Baker a Ravens kriptonitje, Beckham a Király, Landry a császár.

LB Joe Schobert AFC Defensive Player of the Week lett. Ha ezen kívül volt is már történés a héten Clevelandiában, én nem látom át, a fórumok ugyanis hangosak a circlejerktől, arra meg nincs energiám, hogy a tényleg hasznos információkat kiszemezgessem. Így hát marad a kivonatolt lényeg, amit át tudok nektek adni: Super Bowl confirmed.

Browns @ Steelers, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? Akinek akartok, amúgy lásd fenn. A következő 4 hét: vs Bengals, @Cardinals, vs Ravens, @Bengals.

Post image

(Kivéve) Cincinnati Bengals (0-11)

Mostantól csak akkor írok a Bélgázról, ha olyan meccset játszanak, aminek jelentősége van a továbbiakban. A 4-7-es Jets elleni nem ilyen. 7-kor a Paul Brownban fogadják a New Yorkot – ennyi. Mink úgyis mással leszünk elfoglalva. Amúgy vár még rájuk egy @Browns, egy vs Patriots, egy @Dolphins és egy vs Browns.

Bengals vs Jets, vasárnap 19:00. GO RAVENS!!!!

Post image

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary