Titans - Ravens beharangozó

Az ünnepeket követően ismét komolyra fordul a történet, a Steelers elleni pihentetés, és az első kiemeléssel járó bye week után újra teljes erőbedobással kell működnie kedvenceinknek. Az ellenfél nem más, mint a Patriotsot búcsúztató Tennessee Titans. Érdekes mérkőzés kerekedhet ebből a találkozóból, többen is egyetértettek a múlt héten abban, hogy nem teljesen örömteli a Titans múlt heti győzelme, hiszen hektikusságuknak köszönhetően kiszámíthatatlan előzetesen, milyen teljesítményt fognak produkálni. QB Ryan Tannehill kezdőbe dobásából sokat profitált a csapat, vele azért jóval masszívabb játékra képesek Nashville üdvöskéi. Egy biztos, a tavalyi idegenbeli nullázás a múlté, és fel kell kötni a gatyát az idei Titans ellen! Szerencsére a 2 hét szotyizásnak köszönhetően a csapat kulcsemberei egészségesen és kipihenten vághatnak neki a derbinek, „csupán” TE Mark Andrews és RB Mark Ingram kaptak questionable besorolást, de minden bizonnyal mindketten tudják majd vállalni a játékot. Lássuk a konkrétumokat, mire kell figyelnie szeretett hollóinknak, ha szeretnének AFC főcsoport döntőt játszani a jövő héten!

1. Ne változtass a jól bevált recepten!

instagram.png

    Igaz a titánok védelme pont becsusszant idén a top 10-be, ha az alapszakaszt vesszük figyelembe, és kétségtelen, hogy vannak jó játékosaik az LB sorban, valamint a secondaryben, nem gondolnám, hogy gátat tudnak majd szabni annak a tökéletes rendszernek, amelyet Roman mester teljesen precízre tökéletesített 2019-ben. A támadófal blokkolási sémáiban bízhatunk, ha Lamar és a futók figyelnek a labdabiztosságra, szépen fokozatosan kapitulációra lehet bírni hazai környezetben az ellenfelünket. A passzjátékoknál is figyelni kell a pontosságra, rosszkor jött labdaeladások csúnyán megtörhetik a csapat lendületét. Ezt tudván nem lepődnék meg ha Gus erőfutásai még nagyobb szerepet kapnának és lecsökkenne Lamar szokásos passzkísérlet száma (átlagban meccsenként 29-27 passzkísérlettel zárta a szezont, egy 20 körülire redukálódhat ma).

2. Ki kell iktatni a Titans meghatározó skill playereit!

    Gondolok itt elsősorban RB Derrick Henryre és WR AJ Brownra. Henry brutál számokkal zárta az alapszakaszt, ellentmondást nem tűrően cipelte a lasztikat, ennek köszönhetően nagy szerepe volt a Mariota leültetése utáni Titans menetelésében. Ha őt sikerülne limitálni, nagy lépést tehetne a Ravens a győzelem felé vezető rögös úton. Na de nem elég egyedül őt kivenni a játékból, még mindig ott van AJ Brown! Az újonc elkapó második kör vége felé történő kiválasztása eddig óriási fogásnak tűnik a Titans csapatától. Brownt a screen és a külső zóna futások során is előszeretettel használja a nashville-i brigád, de veszélyes mélységi célpontként is okozhat problémát, ezért nem megkerülendő a szerepe, a mai találkozó során. Sajnos Suggs távozása óta a screen játékok rendszeresen okoznak kisebb-nagyobb károkat a hollóknak, így mindenképp oda kell figyelni, hogy ezekből a playekből ne nyerjenek ajándék first downokat a titánok!

3. Nagyon sok fog múlni a front 7 teljesítményén!

    Tannehill tündöklése nem csupán a pontos passzainak köszönhető, a Titans támadósor idei egyik legnagyobb fegyvere, a bootleg játékok kivitelezése is igen jól megy neki! Itt olvasástól függően a QB egy blokkoló segítségével az oldalvonalat célozza futásaival, vagy az RB is megindulhat az ellenkező irányba, ha azt látja jobbnak a játék előtt az irányító. Henryvel kiegészülve itt igen bonyolult variációkra lehet képes a Titans, de az is elég, ha a leggyakrabban használt naked bootleg playekkel szereznek ellenünk ajándék yardokat, first downokat. Ezt leginkább a Ravens frontja akadályozhatja meg, ehhez persze kellene némi nyomás Tannehillre, illetve a defensive endektől is kell a szemfülesség. Ha ez végképp nem válik be, jöhetnek a blitzek, de ez már egy kockázatosabb lépés, hiszen a fellépő játékos helyén, helyére mehet egy futás vagy egy passz is. Szerintem ez lehet egy olyan kardinális pontja a játéknak, melynek megoldása sima győzelmet eredményezhet (a nem meg oldása pedig komoly gondokat).

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: titansonline.com