Scouting combine, mozgékony támadó falemberek

Irányító kérdés ide vagy oda, vannak emberek, mint én, akiknél a minőségi támadófal igénye mindent visz. A második napon a running back-ekkel és a speciális egység tagjaival ők voltak porondon. Tristan Wirfs (Iowa), akiről már itt ezen a fórumon is ejtettem pár szót, igen erőteljes játékos. Most az is kiderült, méreteit meghazudtolóan gyors. 4,85-ös ideje a 40 yardon a legjobb a támadó falemberek között.

De nem csak előre, a bóják között is impozáns volt, amit Wirfstől láthattunk. Tristan amennyiben még benn van a Bucs választásánál (egyre kevesebb rá az esély) akkor igencsak el kellene ezen a lehetőségen gondolkodni!

Mozgékonyságban három támadó falember volt még ott a topon. Ezra Cleveland (Boise State), Hakeem Adenji (Kansas) és Auistin Jackson (USC).

Kellene ugyebár a Bucsba egy jó running back is! Nos ez kevéssé valószínű, hogy idén a draft első körében fog jönni. De azért!

A mai NFL-ben egy jó running back-től elvárás a gyorsaságon és a jó helyzetfelismerésen kívül, az elkapásokba való bevonhatóság. Ez a tegnapi napon Jonathan Taylor-nak (Wisconsin) és Darrynton Evans-nek (Appalachian State) jött össze a leglátványosabban. Taylor ráadásul veszett gyors is. Bár irányváltása nem annyira bokatörő, mint az egyik legmagasabban jegyzett idei futó tehetségnek, D'Andre Swift-nek (Georgia), azért ez egy ígéretes produkció volt tőle.

Nem mindenkinek sikerült ilyen jól. A futóknál, pont az elkapásokban való bizonytalanság miatt eshet Tony Jones (Notre Dame) ázsiója. De a támadó falembereknél valószínűleg Trey Adams (Washington) is csúszni fog. Adams amúgy nem lenne rossz prospect, de már jó ideje hát bántalmakkal küzd, s ez most is látszott. A guard Logan Stenberg a pályán egy buldózernek tűnik, azonban az tegnap kiderült, a combine gyakorlatokban nem túl impozáns. Oldalra példának okáért igen korlátozott volt a mozgása.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com