Pro Bowl-er támadófalembereket cserélt a Panthers és a Chargers

Az ESPN NFL Insiders munkatársai, Adam Schefter és Josina Anderson szerint a Panthers és a Chargers megállapodtak abban, hogy elcserélik a Pro Bowler támadófal embereiket. Schefter arról számolt be, hogy a Carolina megszerezné a veterán left tackle Russell Okung-ot a Los Angeles csapatából a guard Trai Turner-ért cserébe.

A csapatok addig nem tudják kommentálni vagy megerősíteni a bejelentett cserét, amíg az új bajnokság március 18-án el nem kezdődik.

Okung, akinek egy év van hátra a szerződéséből, az elmúlt három szezont a Chargers csapatában töltötte. A 31 éves játékos tavaly hat meccsen játszott, miután a szezont a tartalék/nem sportsérülés listán kezdte, miután vérrögök által okozott tüdőembóliája volt. A Pro Football Focus szerint 2019-ben nulla sack-et és öt QB nyomást engedett.

Okung egy szezont játszott a Broncos-ban 2016-ban, miután hat évet töltött a Seahawks-nál, akik az Oklahoma State csapatából választották ki a hatodik helyen. A kétszeres Pro Bowler Okung az összes meccsen kezdő volt, amikor pályára lépett (124) és segített a Seattle-nek a Super Bowl XLVIII megnyerésében 2013-ban. A második az aktív támadó tackle-ök között 14 kezdőként lejátszott rájátszás meccsel.

instagram.png

A Panthers a 2014-es draft harmadik körében választotta ki a most 26 éves Turner-t az LSU csapatából. Gyorsan kezdőjátékos lett belőle és öt egymást követő alkalommal is beválasztották a Pro Bowl keretbe. A PFF szerint 2019-ben Turner 13 meccsen hat sack-et engedett és összességében a 30. helyen állt azok között a guard-ok között, akik a snap-ek legalább 50%-ban a pályán voltak.

Ha a csere hivatalossá válik, Okung csatlakozik Taylor Moton-hoz és Greg Little-hez a tackle poszton. Emellett Okung újra együtt dolgozhat a korábbi Chargers támadófal edzővel, Pat Meyer-rel, aki az elmúlt három szezonban edzette Okung-ot.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: clutchpoints.com