Stefon Diggs a Buffalo Bills csapatánál folytatja

Teljesült a Vikings elsőszámú elkapójának a vágya és új csapatban folytatja a továbbiakban de hogy ez kinek jó, az majd kiderül. Stefon Diggs már a 2019-es idény elején is rosszul érezte magát a csapatnál, szerinte mellőzték őt a pályán, nem kapott elég passzt, ráadásul Cousins hozzáállása sem tetszett neki.

Sorra jöttek a pletykák, hogy cserét akar, de végül hivatalosan mindig mindent tagadtak és a szezon hátralévő részében lenyugodni látszottak a kedélyek. Ő is megkapta a sok lehetőséget és az eredmények is jöttek, nem lehetett panasza.

Tegnap azonban megtörtént, amit titkon azért mégis remélt, a Vikings elcserélte őt egy másik csapathoz. Stefon Diggs immáron a Buffalo Bills játékosa.

Diggs 2015-ben a draft ötödik körében érkezett a Maryland egyetemről és már az első évében megmutatta, hogy nem csak a csapatban, a kezdőben is helye van. Itteni karrierje alatt 70 meccsen lépett pályára, ebből 63 alkalommal volt kezdő. Végül 4623 yardot kapott el, ebből a tavalyi évben volt a legjobb a maga 1130 yardjával. Kereken 30 TD elkapást jegyzett csak az alapszakaszban, a rájátszásban pedig 1-1-et 2017 és 2019-ben. Legemlékezetesebb elkapása is ide köthető, amikor a 2017-es New Orleans elleni playoff meccsen Keenum passzából az utolsó másodpercekben szerzett hatpontost ezzel megfordítva az állást és megnyerve a meccset. Ez a mutatvány Minneapolis Miracle-ként vonult be a sporttörténelembe.

Diggs tehát a Bills játékosa lett egy csereüzlet kapcsán, amin azért mi is jól jártunk. Mi ugye Diggs-et és egy 7. körös választást küldtünk Buffalo-ba, ők viszont adtak egy idei első, egy ötödik és egy hatodik, valamint egy jövő évi negyedik körös választási jogot.

Ezzel szerintem mind a két csapat jól járt, igazi win-win szituáció. Kérdés már csak az, hogy a Vikings hogyan pótolja a kiesett WR1 poszton játszó Diggs-et, ugyanis Thielen mellett, most senki nincs, aki kezdő szinten játszana.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com