A Patriots és a Jaguars költ a legkevesebbet az irányítókra

Az NFL-ben megszokhattuk, hogy a csapatokon belül, szinte a legtöbb esetben a kezdőirányító keres legjobban. Ez a megállapítás azonban enyhén szólva sem igaz az idei New England Patriots-ra és a Jacksonville Jaguars-ra sem mert a két csapat összesen csak 4.3 millió dollárt költ az irányítóira.

A Patriots keretében jelenleg Brian Hoyer, Cody Kessler és Jarrett Stidham szerepel QB poszton. Hoyer 1.05 millió dollárt, Kessler 935 ezer és Stidham 834 ezer dollárt foglal el a csapat fizetési sapkájából. Szóval a három QB 2.819 millió dollárt visz el.

A Jaguars-nál csak ketten, a tavalyi közönség kedvenc Gardner Minshew és a rakétamérnök végzettséggel rendelkező Joshua Dobbs szerepel a rosteren. Előbbi 722 ezer dollárt, míg utóbbi 825 ezer dollárt visz el. A Jaguars két irányítója így kőkemény 1.547 millió dollárba kerül.

Persze a helyzet nem ennyire egyszerű mert a dolgot tovább árnyalja a korábbi irányítók után maradt halott összeg. Tom Brady távozása után 13.5, a Nick Foles trade után 18.75 millió dollár halott összeg maradt. A halott összegeket figyelembe véve azért már más a helyzet de a rosteren szereplő irányítók szokatlanul kevés helyet foglalnak el a két csapat fizetési sapkájából.

twitter.com, Fotó: twitter.com, nbcsports.com