Az idei évfolyam egyik legjobb elkapója

Az idei évfolyam egyik legjobb elkapója Jerry Jeudy az Alabama játékosa akinek minden esélyes megvan rá, hogy a Draft elsőként kiválasztott elkapója legyen. Az erőviszonyok tekintetében ezt egyedül Ceedee Lamb vagy Henry Ruggs veheti el tőle.

Az elkapó jelenleg még csak 20 éves és Draft előtti napon fogja betölteni a 21. életévét. Előnyének számít a sebessége és hogy a profi ligában alkalmazott routeokban már tapasztalata van. Remekül el tud szakadni az elkapóktól és a hosszú átadásokból rengeteg yardot szerezhet.

Az elemzők Pro Bowl-er szintű elkapónak tartják aki azonnal csapata elsőszámú elkapója lehet. A Draft napján nem kell majd sokáig izgulnia mert az első kör fele előtt már ismerni fogja a csapatát. A New York Jets, az Oakland Raiders, a San Francisco 49ers vagy ha addig lecsúszik akkor a Denver Broncos is lecsaphat rá.

Jeudy három szezont játszott az Alabamán és 42 mérkőzésen lépett pályára. 2.742 elkapott yardot és 26 elkapott touchdownt szerzett. Utóbbi a második legjobb egy alabamai játékostól. Az utolsó két szezonja volt igazán erős, 28 mérkőzésen 24 touchdownt szerzett.

jerryjeduyalabama.jpg

nfl.com, wikipedia.com, Fotó: roltide.com, nfl.com/instagram