A Texans-nál folytatja Brandin Cooks akit már harmadjára cseréltek el a pályafutása során

A Houston Texans hajnalban megerősítette az elkapósorát a Los Angeles Rams elkapójával Brandik Cooks-al. A trade során a Texans átadja az idei második körös választását és megkapja a Rams 2022-es negyedik körös Draft cetlijét.

Cooks számára nem lehet ismeretlen a csere érzése ugyanis pályafutása során már harmadik alkalommal cseréltek el. A jelenleg 26 éves elkapót a 2014-es Draft első körében választotta ki a New Orleans Saints. 2017-ben egy tradeel a Patriots-hoz majd egy évvel később ugyancsak cserével a Rams-hez került.

Új állomáshelyén nem kisebb feladata lesz mint az Arizona Cardinals-hoz elküldött DeAndre Hopkins pótlása. A korábbi Hopkins tradeel ellentétben a kapott és adott pickek tekintetében rendben van. Ez mindkét oldalra igaz viszont a Rams pórul járt a fizetéssel.

2018-ban ötéves, 81 millió dolláros szerződést kötöttek az elkapóval. A szerződés felépítése miatt az elmúlt két szezonban 40.4 millió dollárt kifizettek neki és 21.8 millió dollár halott összeg marad utána.

Cooks a pályafutása során eddig 5.730 elkapott yardot és 34 touchdownt szerzett. Tavaly viszont újonc szezonja utáni leggyengébb szezonját futotta így a magas fizetése, és amiatt hogy a Rams eléggé megszorult a korábbi költekezések miatt, a távozása nem is annyira meglepő.

A Texans így most a Cooks, Will Fuller, Randall Cobb és Kenny Stills nevével fémjelzett elkapósorral, Darren Fells tight end-el és a David Johnson, Duke Johnson running back párossal fog nekivágni (és a draftolt játékosok) az idei szezonnak Deshaun Watson-al a center mögött.

nfl.com, sportsnet.ca, profootballtalk.nbcsports.com