Top 5 draft prospect: belső védőfal

1. Jalen Carter, Georgia

A képességeire nem lehet panasz, az idei évfolyam legjobb játékosai között van a helye. Aggasztóak lehetnek a pályán kívüli ügyei, ráadásul emlékezhetünk Isaiah Wilsonra és DeAndre Bakerre, akik szintén Georgia játékosként ugyanerről váltak híressé az NFL-ben. A Bulldogs az új Florida?

2. Calijah Kancey, Pittsburgh

Aaron Donald után egy újabb alulméretezett hiperatletikus DT a Pittsburgh-ről. A fegyverei adottak, magasabb és nagyobb pedig már nem lesz, így hamar eldől, hogy mire viszi a profik között.

3. Bryan Bresee, Clemson

Sok rosszat kapott az élettől, egy ACL szakadás és a testvére halála után is teljes erőbedobással tért vissza a pályára. A felvételei engem annyira nem győztek meg, de mégis jó előérzetem van vele kapcsolatban, igaz én sokakkal ellentétben nem adnék érte első kört.

4. Mazi Smith, Michigan

Az idei Dalvin Tomlinson. Szinte nose tackle testalkattal rendelkezik, aki limitáltan ugyan, de képes a pass rush-ra is. Könnyen az a játékos válhat belőle, aki évekig konzisztensen jól teljesít és kikaparja a gesztenyét a csapattársai számára.

5. Adetomiwa Adebawore

Defensive endként szerepelt az egyetemen, a profik között azonban inkább 3-tech-ként találhatja meg a helyét. 282 lb tömeggel 4,49-t futott 40 yardon és ugyan a játék számos elemében fejlődnie kell, de szép dolgokat művelhet vele egy megfelelő defensive coordinator.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu