Top 5 draft prospect: safety-k

1. Brian Branch, Alabama

Elsősorban slot cornerbackként játszott, így csak elképzeléseink vannak arról, hogy vajon mire lenne képes a mély zónában, de az ösztönei alapján ott is megállhatja a helyét. A teljes class-ban ő szereli le a legjobban az ellenfeleit, nagyon ritkán hibáz. Magasan a legjobb safety idén.

2. Quan Martin, Illinois

Nickel CB-ként és single high safety-ként gyűjtött nem kevés tapasztalatot, öt évig volt kezdő. Az egyik legatletikusabb játékos idén a posztján, nagy területet képes bejátszani. Tipikusan az a játékos, aki 10-ből 9-szer jól végzi a dolgát, abból az egy play-ből viszont nagy galiba lesz.

3. Antonio Johnson, Texas A&M

Gyorsan fut és nagyot üt, jól érzi magát a LoS-hez közel. A tight endek ellen megállja a helyét, de a slot elkapókra inkább mást érdemes odaállítani.

4. Christopher Smith, Georgia

Kissé alulméretezett safety, azonban a játéktudására nem lehet panasz, komoly szerepet vállalt a Georgia bajnoki címeiből. Free safety-ként és nickelben is helytállt, kérdés mennyire akadályozza a profik között a mérete.

5. Jordan Battle, Alabama

Nem ő minden idők legizgalmasabb játékosa, azonban megbízható "vízhordó" lehet belőle a profik között. Komoly tapasztalattal bír és a megbízhatóságára sem lehet panasz.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: cbssports.com