Giants pozíciós áttekintő: irányítók

Talán az irányítóknál vagyunk a legegyértelműbb helyzetben, hiszen Daniel Jones a kezdőnk, Tyrod Taylor a csere, az UDFA Tommy DeVito pedig a gyakorlócsapatért fog küzdeni.

Minden odds Daniel Jones ellen szólt tavaly, hiszen nem hívta le Joe Schoen az 5. éves opcióját, a 2022-es teljesítménye után viszont járt az új kontraktus (előre látom a fikázógépek tweetjeit, kommentjeit minden egyes rossz passz után). Fejlődni persze még mindig lehet és kell is, hiszen papíron erősödött a támadófal, új célpontokat kapott az offense és azt se feledjük, hogy a második évébe érkezett a Daboll-Kafka rendszer. Ugyan kicsit túlfizettük Jones-t, de kiharcolta, hogy mellette álljunk és a közeljövő szempontjából a megtartása volt a racionális döntés.

Ha a pályán látjuk Tyrod Taylort, akkor vagy nagyon nagy baj történt vagy óriási előnyben vagyunk. Mondhatjuk, hogy ő az ideális csere, hiszen már 13. éve a ligában van és én abszolút csapatembernek ismertem meg. Valószínűleg még ő maga is azt akarja, hogy ne kerüljön reflektorfénybe, de az edzéseken és a film roomban szignifikáns szerep vár rá.

Érdekes személyiség Tommy DeVito, akinek igazi hullámvasút volt az egyetemi pályafutása. Helyi srác, de elveszítette a kezdő helyét a Syracuse-on, így az Illinois-ra transferelt 2022-ben. A 6. évére is visszatért volna, de ezt az NCAA elutasította. Fun játékossá válhat, aki az előszezon meccsek negyedik negyedében léphet elő, de igencsak limitált plafonnal rendelkezik. Ha nem égeti meg magát, akkor tárt karokkal várhatja a practice squad, ellenkező esetben viszont hamar véget érhet számára az NFL.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu