Giants pozíciós áttekintő: tight endek

A múltban az esetek döntő többségében a béka segge alatt volt a tight end állomány minősége, most azonban papíron egy erős pozícióról beszélhetünk. Vajon a valóságban is így lesz?

Gyakorlatilag Darren Wallerre cseréltük Kadarius Toney-t és esélyes, hogy ő lesz Daniel Jones elsőszámú célpontja. Ahogy az előző bejegyzésben írtam, az elkapók között nagyon kesze kusza a szituáció, a korábbi Raiders játékos pedig már két 1000 yard feletti szezont is lehozott. Ehhez az kell, hogy egészséges maradjon, ez pedig az elmúlt két szezonban nem jött neki össze. Emiatt rejt némi kockázatot a megszerzése, de Toney-val nem mentünk már semerre, egy plusz kompenzációs picket pedig el lehet lőni egy ilyen trade-re.

Ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk Daniel Bellingerről, hiszen teljesen más stílusú TE-ről beszélünk. Ő elsősorban a blokkolásairól híres és már újoncként komoly szerepet kapott a run blockingban, ez pedig ritka ezen a poszton. Ugyan volt egy csúnya hibája, de a rövid elkapásokat is teljesíteni tudja, biztonsági célpontot jelent az irányítójának. Számos alkalommal láttunk két tight endes felállást tavaly, Waller pedig a slotban is bevethető, így tovább építheti a karrierjét Bellinger.

Mögöttük nyílt a verseny és nem lepődnék meg, ha négy játékossal mennénk neki a szezonnak. A Bills-től érkezett Tommy Sweeney négy csendes esztendőn van túl, így ő egyértelműen a túlélésért játszik. A tavalyi szezon közepén jött Lawrence Cager és sok más emberünk mellett ő is felkerült az „előbb szereztem Giants TD-t, mint Kenny Golladay” listára. FB/TE hibridként van jelen Chris Myarick és az ő nagy előnye lehet, hogy a tavalyi teljes esztendőt nálunk töltötte. UDFA-ként Ryan Jones próbálkozik, neki nagyot kell villantania ahhoz, hogy megragadjon az aktív keretben.

Összegezve a leírtakat nagyon sok fog múlni a sérüléseken, egészségesnek kell maradnia Wallernek. Ha ez nem jön össze, akkor vélhetően háttérbe kerülnek majd a tight endek, tavaly egyértelműen látszott, hogy nem kaptak komoly elkapófeladatokat. Kíváncsi leszek Bellinger fejlődésére, ő nagyon kigyúrta magát az offseasonban, de remélhetőleg az atletikusságára is figyelt, hiszen némi sebesség kellene neki ahhoz, hogy hosszútávon is kezdőként számíthassunk rá.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu