Giants pozíciós áttekintő: támadófal

Elérkeztünk az egyik leghosszabb és vélhetően a legnagyobb elérést produkáló témához, a támadófalhoz. Joe Schoenre maradt a feladat, hogy egy versenyképest csapatrészt építsen fel, hiszen Dave Gettleman alatt sem brillírozott az O line. Vajon sikerül előrelépni 2023-ban?

A jó hír, hogy a liga egyik legjobb vakoldali tackle-je a miénk és ne lepődjünk meg, ha a következő egy évben új szerződést kap Andrew Thomas. Kell róla még bármit is írni? Sallangmentesen teszi a dolgát és talán az sem túlzás ha azt állítjuk, hogy ő a csapat legjobb játékosa. Őt idéző javulás kell Evan Nealtől, akivel kapcsolatban szintén magasak az elvárásaink, de gyengén kezdett az NFL-ben. Vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ő is tud-e ekkorát fejlődni, de egyelőre leírni sem szabad. Mindenképp kezdeni fog a jobb oldalon, így nem tehetünk mást, szurkoljunk neki ezerrel.

A jobb oldali guard valószínűleg továbbra is Mark Glowinski lesz, akit sajnos csak a rutinja és a fizetése tart a kezdőben. Ezeket a játékosokat általában nem szokták a padra ültetni és olyan szerződést sikerült kötni vele, ami nem engedi az idei elengedését. Ez az év az övé lesz, de meglepődnék, ha egy év múlva is a keretben lenne. A bal oldalon nyitott a verseny, Ben Bredeson, Joshua Ezeudu és Shane Lemieux is a kezdőbe pályázik, én pedig a tavaly látott rotációt sem tartom kizártnak. Bredesonról már kiderült, hogy egy átlag alatti játékos, bár ha jobb lábbal kelt fel, akkor láthatunk tőle szép blokkokat. Ezeudu egyelőre projekt, az atletikussága rendben van, de a bemutatkozó évében nem állt még készen az NFL-re. Lemieux-nek volt néhány szép pillanata újoncként, azóta viszont nem nagyon tudott a pályára kerülni.

Kiválóan alakult a draft második napja, hiszen elérhető volt John Michael Schmitz, nagyon sokan pedig őt tartották a legjobb centernek. Az eddigiek alapján ő lesz a kezdő, ami nagy feladat egy rookie-nak, de szerintem ő azt a szintet képviseli, akinél bevállalható ez a rizikó. Biztosítékként J.C. Hassenauer érkezett Pittsburgh-ből, neki kezdőként is van némi tapasztalata. Ha valóban akkora potenciál lakozik Schmitz-ben, ahogy azt számos szakértő és szurkoló állítja, akkor nagyon boldogok leszünk vele.

Nyolc játékost soroltam fel eddig, ha nem jön közbe sérülés, akkor nagy eséllyel az aktív keret tagjai lesznek. Egy vagy maximum két hely lehet kiadó és a fal szélére is kell legalább egy csere. Tyre Phillips lehet az első számú backup, a jelek szerint kedveli őt az edzői stáb és nincs nála jobb opció, ha Korey Cunninghamet vagy Matt Peartet látjuk a pályán, akkor komoly bajban vagyunk. Néhány éve csodálkoztunk, hogy miért maradt a pályán Nate Solder, hát fájó választ kaptunk rá…

Kíváncsi vagyok mire lesz képes Devery Hamilton, neki voltak szép pillanatai a tavalyi offseasonban, de utána kissé visszaesett. Guardként és tackle-ként is bevethető, egyelőre olyan projektnek tűnik, akiben még jogosan bízhatunk. Súlyos sérülésből tér vissza Marcus McKethan, ötödik körös választottként pedig nem lesz egyszerű dolga. Nem lepődnék meg, ha a gyakorlócsapat jelentené számára a menekülőutat. Az Eagles-től nyúltuk le a tavalyi keretszűkítéskor Jack Andersont, akinek egyelőre nem sikerült megváltania a világot. A fél NFL-t körbejárta 2022-ben Wyatt Davis, benne egyelőre csak a camp body-t látom.

Óvatos optimizmussal tekinthetünk az előttünk álló esztendőre, hiszen régen volt ekkora potenciál a támadófalban, azonban még mindig sok a kérdőjel és rengeteg fog múlni a fiatalok beválásán. Minden szem Evan Nealre szegeződik, nagyon kell tőle a teljesítményjavulás, nem lenne jó elbukni egy top 10-es választási jogot.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu