Giants pozíciós áttekintő: edge rusherek

Nem változott a passzsiettetőink összetétele, a tavalyi brigádnak kell terrorizálni az irányítókat. Felemásan alakult a játékosaink teljesítménye egy éve, láthattunk villanásokat, de volt amikor láthatatlanul futkostak a pályán. Vajon melyik formát látjuk idén?

A tehetségük alapján korrekt kezdő párosunk van, de nem állt össze a 2022-es év. Sokat volt sérült Azeez Ojulari, de amikor a pályára került, akkor odacsapott a lovak közé, 7 meccsen 5,5 sacket szerzett, ráadásul a társain is érezhető volt a jelenléte. Fontos évhez érkezik, ha végig egészséges tud maradni, akkor közel kerülhet egy busás szerződéshosszabbításhoz. A vártnál lassabban kezdett Kayvon Thibodeaux, kellett neki másfél hónap mire felvette a ritmust, de a szezon második felében szinte legendás teljesítményeket is bemutatott, pl a Cowboys vagy a Commanders ellen. Elő tud lépni a kulcspillanatokban, ezt bizonyította a Ravens elleni sack, amivel sikerült bebiztosítani a meglepetésgyőzelmet. Ha konzisztensebb tud lenni, akkor sok örömünk lesz a játékában, de némi félsz még mindig van bennem vele kapcsolatban.

A cserék között sajnos nagyon nagy a visszaesés, sem a drafton sem a szabdügynökpiacon nem érkezett új játékos és el tudom képzelni, hogy valakit szerzünk még ide. Wink Martindale egyik nagy kedvence Jihad Ward, aki leginkább a futások ellen tud hasznos lenni. Általában a mérkőzések elején csinált egy nagy játékot, utána pedig a következő játéknapig nem került elő. Valamiért kapott egy újabb esélyt Oshane Ximines is, de én már lemondtam róla, szóval minden egyes jó játék bónusznak számít tőle.

Nem bánnám, ha megelőzné őt a rangsorban Tomon Fox, aki draftolatlanként ragadt meg a csapatban. Érti a játékot, ráadásul a special teamben is hasznos, persze igen limitált plafonnal rendelkezik. Nem tudott egészséges maradni Elerson Smith, tőle a napokban megváltunk és Tashawn Bower érkezett a helyére. Mivel nem elégséges a mélység, így komoly esély előtt áll Habakkuk Baldonado. A 6-7. kör környékére várták, így jó értéket képvisel draftolatlanként, viszont robbantania kell ahhoz, hogy az aktív keretbe kerüljön. Ha tudja a dolgát, akkor a papírforma alapján a gyakorlócsapatba kerülhet és azért valljuk be, a jelenlegi szabályok mellett ez nem tragédia.

Minden szem az Ojulari-Thibodeaux párosra szegeződik, nekik kell megoldani a feladat oroszlánrészét. Összességében mindketten jobb évet vártak maguktól, de fiatal játékosokról beszélünk, akik tudnak még fejlődni. Nincs is probléma ezzel a kezdővel, a pihentetésükkör és egy-egy sérülés esetén azonban komoly gondban lehetünk. Van egy sanda gyanúm, hogy a keretszűkítéskor érkezik még egy pass rusher.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu