Akiknek fontos az előszezon 2023-ban - Elkapók

Feltörekvő újoncok, új csapatnál újrakezdők, kifelé tendáló veteránok, volt minden. Akadt aki élt a lehetőséggel, volt aki megbukott. Idén mélyebbre merítettünk és csak olyan játékosokat hoztunk nektek, akiket a draft harmadik napján, vagy még később fogadott örökbe(?) csapata. Persze, ahogy a draft napján a profik, mi is csak a zavarosban halászunk, így lesz akibe többet látunk, mint amire képes, mindenesetre ezek azok az arcok, akikről kevesebb szó esik, mégis érdemesnek tartjuk őket, legalább erre az egy cikkre. Következzenek az elkapók.

Rakim Jarrett – Tampa Bay Buccaneers – undrafted

Egy újabb draftolatlan tehetség Tampából. Jarrettnek reális esélye van, hogy ősszel is a Buccs keretében legyen. Az egyetemi programban nem igazán tudta megmutatni a valós tehetségét, de a combine alapján egyértelműen draftolható játékost láthattunk, ahol a számai nagyon hasonlítottak az első körben draftolt Zay Flowers eredményeire. Tampában Mike Evans és Chris Godwin mögött borzalmasan nyílt a verseny, hiszen Russell Gage kénytelen kihagyni a szezont egy komolyabb térdsérülés miatt. Jarrett a preseason első fordulóját kihagyta, de a Jets ellen már igazi highlight playeket csinált. Contested catch, kiváló route futás, három elkapással vetette észre magát, amik 84 yardot hoztak. A hatodik körben draftolt Trey Palmer mögött könnyedén beférhet a keretbe idén. (Peti)

Ronnie Bell – San Francisco 49ers – 7/253

Bell egy olyan játékos, akit baromira fog szeretni Kyle Shanahan. Mert jelenleg, nálunk simán rostert fogna. Deebo, Aiyuk és Jennings mögé több, mint féltucat játékos küzd, újoncok és veteránok egyaránt. De Ronnie Bell viszi a prímet egyelőre. Sérülések is közrejátszanak, de rengeteg játéklehetőséget kap a hetedik körben draftolt rookie. A Broncos ellen konkrétan ő töltötte a legtöbb támadó snapet a pályán és mindkét preseason meccsen ő kapta legtöbb targetet, így a legtöbb elkapást is felmutatva. A Raiders ellen ez 3 elkapást és 58 yardot jelentett, a Broncos ellen pedig 114 yardot, 7 elkapásból. Ezek főleg középtávoli és rövid passzok voltak, ahol a yardok többségét elkapás után termelte, nem egy szerelési kísérleten átküzdve magát. És visszahordóként is állandó szereplő. Ami árnyalja a képet, hogy vétett egy fumblet (legalább csapattárs szedte össze) és mindkét meccsén egy-egy elkapható labdából összehozott egy interceptiont az ellenfeleknek. De összességében remekül él a játékpercekkel, korábban már a táborban is villogott. A hírek szerint pedig szoros kapcsolatot alakított ki, az őt szárnya alá vevő Deebo Samuellel. Aki, ha nem akar futni, majd Bell fog. (Ádám)

Elijah Cooks – Jacksonville Jaguars – undrafted

Akárcsak Bell, Cooks is vezette mindkét meccsén csapatát az elkapott yardok számában (111 összesen). Igaz, ezt mindössze két-két labdából érte el, mert borzalmasan sok játékost foglalkoztatott eddig Pederson és stábja. És ha nem lenne elég, hogy a Jaguars WR roomjában levegőt sem lehet venni, annyira telített, még a futók is olyan nevek, akik rendre vesznek el targeteket. Nagyon nehéz lesz rosteren maradnia, hiszen a kezdő négyes már megvan, és ott van Engram is, aki szintén sokat foglalkoztatott célpont. Ami segítheti, azok a méretei, hiszen ő a keretben ő a legmagasabb és legnehezebb az elkapók közül, így red zone szituációkban például fontos lehet. Ha az utolsó fordulóban is hozza a számokat, valaki lecsaphat rá. (Ádám)

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: nbcsportsbayarea.com