Így draftolunk mi! Oké, de azért tudsz még mondani valamit? – avagy összegzés és pár tipp

Reméljük, sikerült egy kis kiindulót biztosítani az idei draft-hoz, most már tudatosabban és felkészültebben tudsz nekiállni Te is a liganyerő csapat összeállításának. A fenti három irányvonalon kívül azonban van még pár olyan apróság, amik segíthetnek kiemelkedni a mezőnyből.

  • A draft első 6 körével alapozod meg a play-off helyedet. Itt választod ki ugyanis azokat a játékosokat (jellemzően QB, RB, RB, WR, WR, TE), akik a csapatod magját fogják alkotni, akiktől minden héten a sok pontot várod, akik, ha nem teljesítenek jól, nagyon lecsökkennek az esélyeid a végső győzelemre. Itt mindenképpen kerüld az only ADP megközelítést, és ha a teljes draftra nem is, de az első 6 körre legyen saját boardod, hogy itt tényleg a számodra legjobbakat válaszd ki.
  • A draft középső és hátsó köreivel nyered meg a playoffot. Itt két fő szemléletet érdemes követni: keress felváltva stabil közepes és hatalmas potenciállal rendelkező játékosokat. Előbbiek azok, akik a gyengébb napokon is hoznak közepes mennyiségű pontot, de közben nem kiugróak a jobb napokon, viszont mindig számíthatsz rájuk sérülés, bye week esetén. Utóbbiak pedig azok (pl. csere futók (handcuff RB-k) vagy rookie elkapók), akikben benne van, hogy nem csinálnak semmit egész évben, de óriási potenciál van bennük.
  • Figyeld a bye week-et! Ha mind a két kezdő futód a 7. héten fog szünetre menni, az minden, csak nem ideális. Lehet, hogy csak azon az egy héten lesznek gondjaid, de nem kizárt, hogy azon az egy vereségen fog múlni a playoff szereplés.
  • Tervezz, szervezz, aztán aktívan figyeld a draft alakulását! Legyen egy stratégiád, ami alapján választasz játékosokat, de ha a többiek ezt felrúgják, ne félj alakítani, optimalizálni az elképzeléseiden. És erre akkor van lehetőséged, hogy ha aktívan számontartod, kik mentek ki, kik elérhetőek, milyen pozíciók hiányoznak neked.

  • Hibáztál? Valami mégsem tetszik a csapatodon? Ne temesd el a szezont! Erre van a waiver és a trading/cserélgetés, hogy szezon közben is tudd alakítani a keretedet, befoltozd a lyukakat, akár jelentősen előre is tudj lépni. Keresd az opciókat, és a javulás lehetősége mindig meg fog találni.
  • Nem tudod eldönteni, ki kezdjen az adott héten, kiben van a legnagyobb potenciál a sok pontra? Kövesd a szezon alatt is a Fumble Forumot, hétről hétre jelentkezünk cikkekkel és podcastekkel, amik segíthetnek eldönteni, ki lehet a boom, és kiben lehet a bust!
  • Szeretnél most már azért konkrét neveket is hallani? Abban is tudunk segíteni, az aktuális PPR Fumble Forum rangsort megtalálod a weboldalon!
  • És végül, azért játszol fantasyt, mert követed és szereted az NFL-t. Legyen meg ez a mentalitás a fantasynál is! Ezért is javaslom, hogy ne csak az ADP-t, a Rankingokat, a Twitter legnépszerűbb bejegyzéseit kövesd, tedd bele saját magad, legyen benne saját gondolat, saját megközelítés, ha kell, menj szembe a közvéleménnyel is; ezzel tudod igazán személyessé tenni a fantasyt, ez jelenti ennek a játéknak a savát és borsát. És ne feledd, a fantasy football lehet, hogy nem valós, de a győzelem és vereség az. És győzni szerintem mindenki szeret. (Matyi)

img_9785.jpeg

Forrás:

FumbleForum

Fotó: espn.com.au