Továbbra is veretlen a 49ers

A papírformának megfelelően alakult a 3. heti mérkőzés és a New York Giants sima vereséget szenvedett a San Francisco 49ers otthonában. Az elején volt néhány pozitív pillanat, de a mérkőzés előrehaladtával nem volt kérdéses a végkimenetel.

Borzasztóan limitálta az offense-t a támadófal és a 49ers védelme, esély sem volt a nagy játékra. Négy negyeden át a rövid passzokat figyelhettük, hiszen gyorsan szabadulnia kellett Daniel Jones-nak a labdától. A negyedik negyedes INT nem az övé volt, ismét egy felpattanó labda kötött ki az ellenfélnél, idén immár harmadszor (jobban is küzdhetett volna Darren Waller maradjunk annyiban). Ezúttal futni sem volt lehetősége az irányítónknak, jól felkészültek belőle. Láthatatlanul mozgott a pályán Isaiah Hodgins és Jalin Hyatt, közülük pedig előbbi a fájóbb, hiszen nem sok snapet kapott az újoncunk, Hodgins-t pedig nem először nullázza le egy erősebb védelem. Visszatért Wan'Dale Robinson, de ő is csak rövid elkapásokra volt képes. Pass heavy offense-t láthattunk, bár azt is hozzá kell tenni, hogy végig szaladni kellett az eredmény után. A touchdown viszont egy futójáték után jött össze, Matt Breida talált be az end zone-ba. Nem segítettek a sérülések sem, már önmagában Andrew Thomas elvesztése is tragikus tud lenni egy erős védelem ellen, Ben Bredesont pedig Shane Lemieux helyettesítette. Nem ez a legjobb módja egy erős O line felépítésének.

A defense sem tudott kellőképp besegíteni a támadóknak, hiszen számos esetben borzasztó puha kísérleteket láthattunk tőlük, Xavier McKinney különösen az élen járt ebben. Nyilván több playmakert találunk a San francisco-i offense-ben, de többször is az volt az érzésem, hogy az embereink is partnerek voltak a brillírozásukban. A másik zavaró dolog pedig a 3rd down defense. Amikor egymás után sorra nyeli be a védelem a 3rd and long play-eket, akkor ott baj van. Nem kell különös mágiára gondolni, sima screen és swing passzok után foghattuk a fejünket. Sikerült kicsivel nagyobb nyomást kialakítani és Kayvon Thibodeaux is megszerezte az idei sackjét, de ez ellen a fal ellen ez volt a minimum. Mindenképp ki kell emelni Micah McFaddent, hiszen mindenhol ott volt a pályán és kimaxolta a képességeit. Nem tudom mi lehet Wink Martindale idei koncepciója, de számos alkalommal küldi zónázni az edge rushereket, ez pedig nincs jó hatással a teljesítményekre. Anno Bill Sheridan ebbe bukott bele...

A special teamben majdnem eladta a labdát Eric Gray, szerencsére akadályozta őt a védő a fair catch-ben, így a miénk maradt a labda, ennek ellenére borzasztó módon ment a játékszerért a rookie. Graham Gano hozta a kötelezőt, Jamie Gillan pedig kezd végre jól puntolni.

Kb. ilyen arányú vereséget várhattunk, amely lehetett volna szorosabb is. Nem csinált különleges dolgokat a Niners és volt némi álmosság is a csapatok játékában. Ami igazán bosszantó, hogy több egyéni hibát láttunk és néhány büntetés is a legrosszabbkor érkezett. Sajnos visszatérőek ezek a jelenetek, vélhetően a teljes szezon így fog telni. A gyengébb csapatok ellen van esélyünk, de a rájátszásba igyekvő franchise-ok a helyére fogják tenni az elvárásainkat.

img_0195.jpeg

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: skysports.com