Változik a fogadási szabályzat az NFL-ben

Az utóbbi időszakban több játékosról is kiderült, hogy fogadásokat kötöttek különböző sporteseményekre ami miatt rövidebb-hosszabb eltiltást kaptak. Sokan kritizálták az NFL sportfogadási szabályzatát így a liga most alakított a büntetéseken.

Ha egy játékos NFL mérkőzésre fogad azt mostantól súlyosabban fogják szankcionálni. Ha a saját csapata mérkőzésére fogad az 2 éves eltiltással jár. Ha valaki nem saját de NFL mérkőzésre fogad az továbbra is minimum 1 éves eltiltással számolhat.

Egy olyan büntetési kategória is létezik, hogyha valaki nem NFL-re fogad de azt a csapat létesítményéből teszi. Ennek szankcionálására három lépcsőt vezettek be. Az első estet után 2, a második eset után 6, a harmadik eset után pedig egyéves eltiltással számolhat a játékos. Ha harmadik felet vonnak be a fogadásba azért is 1 év jár.

Ha egy játékos megpróbálja befolyásolni az eredményt, tehát bundázik, azért örökös eltiltás jár a játékosnak. Amenniyben valaki belsős információkat szivárogtat ki azért minimim egy év jár.

Fotó: espn.com

img_0153.jpeg