Damontae Kazee-t a hétvégi szabálytalansága miatt eltiltották a szezon hátralevő részére

Az NFL a mai napon Damontae Kazee-t, a Pittsburgh Steelers safetyjét felfüggesztette a szezon hátralévő alapszakasz mérkőzéseire és az esetleges playoff mérkőzésekre, miután a szombati esti vereség alkalmával kiütötte az Indianapolis Colts elkapóját, Michael Pittman Jr-t.

Kazee-t a szombati meccs második negyedében állították ki miután a safety brutálisan a feje/nyaka környékén támadta az ellenfél elkapóját. Jon Runyan alelnök (Vide President of Football Operations) adta ki a felfüggesztést, és arra hivatkozott, hogy Kazee ismételten megsértette a pályán betartott egészségügyi és biztonsági szabályokat.

"A 2. negyedből 8:49 perccel a vége előtt olyan játékban vett részt, amelyet a liga a játékszabályok súlyos megsértésének tekint. A játékról készült videófelvételen látható, hogy erőszakos ütést mért a Colts elkapója, Michael Pittman Jr. fejére/nyakára, aki védtelen testhelyzetben volt. Akadálymentes útja volt az ellenfeléhez és a szabálytalan érintkezés elkerülhető lett volna. A cselekedete kirívó volt, és ennek következtében Önt kizárták a mérkőzésről." - szerepelt Runyan Kazee-nek írt közleményében.

sportmania.png

"Ha a játékosok ismételten megsértik a játékosok biztonságának védelmét szolgáló szabályokat és különösen, ha a szabálysértések az ellenfél játékosának sérülésének jelentős kockázatát hordozzák magukban, helyénvaló lényegesen súlyosabb büntetéseket kiszabni."

Kazee a Steelers mind a 14 mérkőzésén játszott ebben a szezonban, ebből kilencszer kezdő volt. Eddig 61 tacklet és 2 interceptiont szerzett. A safety a döntés értelmében kihagyja a Bengals, a Seahawks és a Ravens elleni alapszakasz mérkőzéseket.

Fotó és videó: twitter.com