A Panthers továbbra is nyeretlen, 21-13-ra kikapott a Vikings csapatától

A Panthers elég játékot megcsinált védekezésben ahhoz, hogy ez többet is számíthatott volna. De az identitást továbbra is kereső támadójáték nem feltétlenül találta meg azt vasárnap, és a Panthers 21-13-ra kikapott a Vikings-től, így 0-4-es mutatóval áll a szezonban.

A helyzet nem lesz könnyebb, hiszen a pihenőhét előtt két idegenbeli kirándulás vár rájuk, a liga egyik legeredményesebb támadójátékai ellen Detroitban és Miamiban.

Voltak jelek a fejlődésre, de vasárnap a folytonosság hiánya akkor, amikor náluk volt a labda, halálra ítélte őket.

A Panthers mindössze 232 yardot szerzett támadásban, ami még inkább elkeserítővé tette a 38:29-es labdabirtoklási időt.

Bryce Youngot ötször sackelték, 55 yardot veszítettek így, és egy fumble is volt. És bár volt néhány futási kísérlet az elején, a játék ezen része továbbra sem megy nekik, mivel 31 kísérletből mindössze 83 yardot tudtak felmutatni.

A Vikings a szezon első győzelmét Justin Jefferson két touchdown-passzának és egy védekező TD-nek köszönhetően szerezte meg, amikor DJ Wonnum felszedett egy Young-fumble-t, és 51 yardot visszahordva touchdownt szerzett.

Jefferson jó játéka (hat elkapással 85 yardot és két touchdownt ért el) nem volt teljesen váratlan, hiszen ő a liga egyik legrobbanékonyabb elkapója, a Panthers pedig elfogyott a secondary-ben, és a nap előrehaladtával még kevesebben lettek.

A kezdő cornerback Donte Jackson vállsérülést szenvedett az első félidőben, és nem tért vissza, ezzel tovább gyarapítva az idén megsérült védők csoportját (a cornerback Jaycee Horn és a linebacker Shaq Thompson IR-en van, Thompson idén már nem léphet pályára).

– A nap nagy játéka a lehető legnagyobb volt, Sam Franklin Jr. 99 yardos interception utáni touchdownt szerzett az első negyedben.

Sam Franklin Jr. általában a speciális csapatoknál szokott szerepelni. Vasárnap a védelemben tette ezt nagyszerűen.

Franklin szerezte a Panthers első pontjait vasárnap egy franchise-rekordot jelentő 99 yardos interception visszahordással, amelyből touchdownt szerzett.

Franklin a sérült Xavier Woods helyett kezdett.

Miután elkapta Kirk Cousins passzát a gólvonal közelében, elkezdett a jobb oldalvonal mellett futni, és nagy segítséget kapott csapattársától, D’Shawn Jamisontól, aki blokkolta Cousinst.

Franklin pick-sixe a franchise történetének leghosszabb interception visszahordása, és a leghosszabb pontszerző visszahordása.

A játék felülmúlta a korábbi interception visszahordó rekordot, amelyet Julius Peppers állított fel egy 97 yardos, nem pontszerző visszahordással 2004. október 10-én Denverben. (Őt az elkapó Rod Smith érte utol.)

Az előző interception visszahordás utáni touchdown rekordját Tim McKyer 96 yardos visszahordása jelentette 1995. november 5-én, a 49ers ellen.

A Panthers legutóbbi pick-sixét a cornerback Donte Jackson szerezte tavaly Los Angelesben a 6. héten.

– A Panthers egy másik jó védekezésből is szerzett pontokat, egy mezőnygóllal a második negyed végén.

Ezt Kamu Grugier-Hill interceptionje hozta létre, amely a kezei közé esett, miután Kirk Cousinsre nyomást gyakorolt a külső linebacker Yetur Gross-Matos.

Gross-Matos továbbra is generálja a nyomást az irányítókra, mint helyettesítő ebben a szezonban, miután alig játszott a nyitó meccsen.

Az interception után a rúgó Eddy Piñeiro 13-7-es félidei vezetéshez juttatta a csapatot egy karriercsúcsot jelentő 56 yardos mezőnygóllal.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói Oldal

panthershungary.com