Nagyító alatt a Seattle Seahawks

Két olyan csapat találkozik, akik erőn felül teljesítettek 2022-ben, ráadásul az irányítójukat is előre leírták már. Jó teszt lesz tehát a Monday Night Football, ahol ízelítőt kaphatunk abból, hogy a csapatunk vagy a Seahawks tart előrébb az építkezésben.

Offense

Az NFL egyik legmeglepőbb újjászületését mutatta be Geno Smith, hiszen kezdő szinten teljesített tavaly és egyelőre idén sem lehet rá panasz. 4 TD mellett mindössze 1 INT-t dobott és tökéletesen operált a 10-20 yard közötti átadásainál.  Ahogyan egy éve, úgy biztosan most is bőven lesz benne bizonyítási vágy, hiszen emlékezhetünk rá, hogy őt állította 2017-ben a kezdőbe Ben McAdoo Eli Manning lecserélése után.

Komoly erőforrást fektetett a Seahawks a running backjeibe, hiszen idén Zach Charbonnet, tavaly Kenneth  Walker III érkezett a draft második körében. Közülük Walker a legveszélyesebb és a védelem eddigi tendenciáját tekintve benne van egy vagy két nagy futás a játékában. DeeJay Dallas RB-ként és visszahordóként is szerepel.

D.K. Metcalf a Seattle legveszélyesebb elkapója, de Tyler Lockettről se feledkezzünk el. Mindketten 1000 yardos WR-ek, előbbi a fizikalitásával, utóbbi pedig a sebességével dominál. A slotba érkezett Jaxon Smith-Njigba, neki egyelőre lassabban indult be a profi pályafutása, a sérülések sem kímélték, de ő az a kaliber, aki bármikor be tud robbanni. Rajtuk kívül Jake Bobo van még a keretben.

Mindig szenved a védelmünk a tight endek ellen, Noah Fant pedig elsősorban az elkapásokban jeleskedik, így érdemes lesz rá figyelnünk. Will Dissly játéka kérdéses, akit Colby Parkinson helyettesíthet. Félő, hogy nem most kezdődik meg a TE-k elleni javulás.

A Seahawks támadófalát sem kerülték el a sérülések, hiszen Abraham Lucas sérültlistán van, Charles Cross játéka pedig óriási csoda lenne. Stone Forsyth és Jack Curhan a helyettesük, így itt a kiváló lehetőség Kayvon Thibodeaux és a visszatérő Azeez Ojulari előtt. Damien Lewis és Phil Haynes a két guard, legutóbb viszont Anthony Bradford játszott Haynes helyett. Evan Brown a center, aki anno UDFA-ként nálunk kezdte a pályafutását. Ha nem tud pályára lépni, akkor az újonc Olu Oluwatimi lehet a helyettese. Nagy estéje lehet Dexter Lawrence-nek.

Defense

Rotációt találunk a passzsiettetőknél és fun fact, hogy a Boye Mafe, Uchenna Nwosu, Darrell Taylor, Derick Hall négyes mindegyik tagja második körös draft választott. Egyelőre a csapatunkhoz hasonló teljesítményt nyújtanak ezek a játékosok, hiszen mindössze egy sacket láthattunk tőlük.

Egyelőre veszélyesebb a védőfal belső része, ahol kiválóan sikerült Jarran Reed visszatérése, hiszen már kétszer is elkapta az ellenfél irányítóit. Mellette elsősorban Dre'Mont Jones játszik, de számottevő lehetőséget kapott Mario Edwards is.

Nemcsak Reed az egyetlen visszatérő, hiszen Bobby Wagner egy év Los angeles-i kitérő után talált haza, bár 33 évesen már kicsit megkopott a képessége. Jordyn Brooks játszik mellette, a helyettesük pedig Devin Bush.

Több sérültet is találunk a cornerbackek között, hiszen nem léphet pályára Tre Brown és Artie Burns, így vélhetően Michael Jackson kap majd lehetőséget Devon Witherspoon és Tariq Woolen mellett. Woolen tavaly 6 INT-t gyűjtött össze ötödik körös újoncként, Witherspoon pedig az idei top CB pick, így óriási upside van ebben a párosban és akár a régi szép időket is visszahozhatja Seattle-be. A slotba viszont megoldást kell találnia az ellenfelünknek, hiszen szinte biztosan nem játszhat Coby Bryant sem.

Pikáns lesz látni Julian Love játékát, hiszen tavaly szezon közben szerződést szerettünk volna vele hosszabbítani, ő azonban inkább a szabadügynökpiacot választotta, ahol kisebb összegért igazolt a nyugati partra. Quandre Diggs a helyettese és egyelőre jól operálnak ellenük az irányítók, Love eddig 18 felé repülő átadásból 13-at engedélyezett, amiből 1 touchdown lett.

Special Team

Jason Myers a kicker, aki egyelőre nem lendült bele, hiszen 11 kísérletből 8-at értékesített, de a Panthers ellen 5 alkalommal sem remegett meg a lába. Michael Dickson a punter, a visszahordásokért pedig DeeJay Dallas felel.

Összegzés

Rosszul kezdte a Seahawks az évet, hiszen súlyos vereséget szenvedett a Rams ellen, ezt követően azonban megtalálták a ritmust, hiszen a Lions és a Panthers ellen is 37 pontot szereztek. Az ellenfelek is sikeresen haladtak ellenük, 29,3 pontot átlagoltak a védelmük ellen úgy, hogy múlt héten Andy Dalton backupként hozta ezt össze. Remek alkalom az offense-nek, hogy ismét kinyíljon a playbook, mert ha nem sikerült komoly pontmennyiséget szerezni, akkor bizony óriási bajba kerülünk. Elnézve a védelmünket nem látok rá nagy esélyt, hogy sikerül lelassítani az offense-t, az újonc cornerbackjeink különösen komoly kihívás elé lesznek állítva. Sok a sérült a Seattle-nél, így az eddigieknél nagyobb nyomást várok a védőfaltól.

Mint írtam az elején, kiváló felmérő ez a mérkőzés arra, hogy lássuk merre tartunk a rebuildben, hiszen tavaly hasonlóan teljesített a két csapat. Akkor vereséget szenvedtünk, de itt az ideje végre nyerni és örömet okozni a kilátogató szurkolóknak. Ha szűken is, de az ellenfelünk esélyesebbnek számít. Szoros küzdelmet várok, amely a negyedik negyedben dőlhet el.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu