A vártnál nehezebben de sikerült győznie az Eaglesnek

A Philadelphia Eagles sokáig az NFC fő esélyesének számított ami nem meglepő ugyanis 10 mérkőzést megnyertek az első 11 találkozójukból. Az utolsó három mérkőzésüket azonban elveztették, a 49ers, a Cowboys és a Seahawks elleni vereség után nagy szükség volt egy győzelemre.

Az Eagles támadójátéka nagyon jól kezdett a New York Giants ellen és gyorsan 20-3-as előnyre tettek szert a félidőre. De mint már sokszor az Eagles meccsein ebben a szezonban, a dolgok kezdtek rosszul alakulni a Sasoknak.

A Giants a második félidőben mindössze két pontnyira felzárkózott és azzal fenyegette a riválisát, hogy zsinórban negyedik vereségét is elszenvedi. Miután az Eagles az első félidő öt drive-jából négyszer pontot szerzett, a harmadik negyedben három labdabirtoklásuk egy fumble-t eredményezett a kezdőrúgásnál, egy puntot és egy touchdownért visszahozott interceptiont.

Adoree Jackson  72 yardos pick 6-e

Egy negyeddel a vége előtt azonban a Sasoknak sikerült kiharcolniuk a győzelmet. A Philly mindhárom negyedik negyedbeli drive-jánál pontot szerzett, kezdve egy 75 yardos menetelés végén elért touchdownnal.

Még két támadósorozatuk is mezőnygóllal zárult de ezzel meccsben maradt a Giants. Esélyük volt, hogy egy driveal hosszabbításra mentsék a találkozót de a Hail Mary kísérletet végül leszedték az Eagles elkapói. Ezzel egy mérkőzés előnybe kerültek a Cowboys-al szemben és azonos mérleggel állnak a Lions-al és a 49ers-el.

sportmania.png

Fotó: inquirer.com