Este a Texans ellen visszatér az igazi Ravens

Legutóbb, amikor a Baltimore Ravens-t láttuk, legalábbis amikor nem pihentették a kezdőket, ők voltak a mostani alapszakasz legjobb csapata. A Pittsburgh Steelers elleni utolsó (számukra) jelentéktelen meccs előtt a Ravens zsinórban hat rendes meccset nyert meg és megszerezte az AFC első helyét.

Az utolsó két ilyen mérkőzés - 19 pontos győzelem San Franciscóban és 37 pontos győzelem a Miami ellen Baltimore-ban - véget vetett a legtöbb kérdésnek ezzel kapcsolatban.

A rájátszás persze teljesen más tészta. A Ravens játékoskeretében csak egy maroknyi játékos maradt abból a 2019-es csapatból, amely 14-2-es alapszakasz mérleggel végzett majd a rájátszás nyitányán hazai pályán kikapott a Tennessee Titans csapatától.

De azok, akik maradtak, köztük John Harbaugh és Lamar Jackson, túlságosan is jól emlékeznek a fájdalomra, és eltökélték, hogy nem hagyják, hogy a történelem megismétlődjön.

madden23.jpg

A Ravens útjában a feltörekvő Houston Texans áll, amely a Cleveland Browns legyőzése után a Super Wild Card hétvégén új szintre lépett. C.J. Stroud az utóbbi évek egyik legjobb irányító teljesítményével rukkol elő az újonc játékosok tekintetében.

A Ravens kiváló védelme még szeptember elején fékezte meg Stroudot, 25-9-es győzelmük során távol tartották őt és a Texanst az end zone-tól. De DeMeco Ryans Texans-a azóta hosszú utat tett meg, és csupa önbizalom jellemzi a csapatot, nincs sok vesztenivalójuk, miután kevesen jósolták nekik, hogy a 2022-es 3-13-1-es szezon után rájátszásba jutnak.

A Ravens nagy favorit, de a Stroud vezette Texans mindenképpen veszélyes ellenfélnek minősíthető.

Fotó: espnpressroom.com