A 49ers a nyolcadik, a Lions az első Super Bowljáért hajt

Az NFC oldalán a San Francisco 49ers és a Detroit Lions csap össze, hogy bejussanak az idei Super Bowlba. A 49ers ötszörös Super Bowl bajnokként ad otthont a mérkőzésnek, amely a tavalyi szezonban éppen csak lemaradt arról, hogy a franchise nyolcadik Super Bowl mérkőzését játssza de kikaptak a Philadelphia Eaglestől.

A Detroit Lions a spektrum másik végén áll és az NFL egyesülése óta nem látott magasságok felé közelít. Korábban csak egyszer értek el ilyen magasságba, de 1991-ben végül vereséget szenvedtek a Washington Redskinstől. A Lions még soha nem jutott be a Super Bowlba és utoljára 1957-ben nyert bajnokságot.

Mindegyik csapat - az irányítókkal és a vezetőedzőkkel együtt - tudja, hogy mekkora lehetőség rejlik ebben a párharcban.

A Niners irányítója, Brock Purdy a tavalyi, Eagles elleni vereség alkalmával korán súlyos könyöksérülést szenvedett, de erős újonc szezonjára épített, még akkor is, ha még mindig vannak kétkedők, különösen miután Purdy a múlt héten a Green Bay Packers ellen küszködött.

A 49ers vezetőedzője, Kyle Shanahan az elmúlt öt évből négyszer vezette rájátszásba a csapatát, zsinórban három főcsoport döntő, de a Super Bowl LIV-et nem tudta megfelelően lezárni, annak ellenére, hogy a negyedik negyed közepén 10 ponttal vezetett a Chiefs ellen.

422934933_410282224850694_2092886863918901318_n.jpeg

A Rams három évvel ezelőtt elcserélte Jared Goffot Detroitba egy fizetéscsökkentőnek nevezett üzletben, de a Lions megkérdőjelezhetetlen vezetőjévé vált. Az elmúlt 29 meccsen 22 győzelmet aratott, a rájátszást is beleértve. A Lions vezetőedzője, Dan Campbell nyilvánvalóan nagyban hozzájárult a csapat sikereihez ebben az időszakban, végig fenntartotta agresszív hozzáállását és a játékosaiba vetett hitét, még azután is, hogy kinevezése elején jócskán kritizálták.

Most ezek a csapatok egy fantasztikus mérkőzésen csapnak össze, hiszen ez több lesz mint egy mérkőzés. Ez a liga két legjobb csapatának csatája is ebben a szezonban. Egyikük két hét múlva vasárnap a Super Bowl címért fog játszani.

Fotó: nfl.com