Mitchell Trubisky közös megegyezéssel szerződést bontott a Steelers-el

Mitchell Trubisky és a Pittsburgh Steelers útjai különválnak. A Steelers két szezon után elengedi a játékosát, jelentette be tegnap este Mike Garafolo, az NFL Network bennfentese. A csapat később hivatalosan is megerősítette a hírt.

Ez a lépés - Garafolo megjegyezte, hogy közös döntés volt - aligha váratlan, hiszen Trubiskynek két év volt hátra a szerződéséből, de nem volt hátralévő garantált pénze és az elmúlt két szezonban keveset tett azért, hogy megerősítse a helyét.

Trubisky mellett a Steelers elengedte az offensive tackle Chukwuma Okorafort (2018-as harmadik körös pick; 59 mérkőzés kezdőként) és a punter Pressley Harvin III-t (2021-es hetedik körös választitt). A lépésekkel nagyjából 13 millió dollárnyi fizetési sapka helyet takarítanak meg.

Trubisky-t 2022-ben szerződtette a Steelers a szabadügynökpiacról majd bő egy hónappal később kiválasztotta Kenny Pickett-et a Draft első körében. Trubisky átmeneti megoldást jelentett volna addig míg Pickett átveszi a kezdő posztot. Igazán azonban egyik sem következett be.

A korábbi Top helyen Draftlt irányító 12 alkalommal lépett pályára de csak 7 mérkőzésen kezdett. Kezdőkén 2-5-ös mérleggel zárt. 1.884 yardot és 8 touchdownt passzolt 10 interception mellett. 77.6-os irányítómutatóval zárt.

Fotó: twitter.com