Jimmy Garoppolo két mérkőzéses eltiltást kapott

A Jimmy Garoppolo korszak dicstelen véget ér Las Vegasban. A Raiders várhatóan hamarosan elküldi az irányítót, akit két mérkőzésre felfüggesztettek, mert megsértette az NFL teljesítményfokozó szerekre vonatkozó szabályzatát - jelentette tegnap az NFL Network Insidere, Ian Rapoport.

Miután az alapszakasz során kispadra ültették, Garoppolo elküldése várhatóvá vált az előttünk álló offseasonban. Az, hogy Garoppolo ideje lejárt Las Vegasban az körülbelül Josh McDaniels kirúgásával egyidőben eldőlt. Az ideiglenesen kinevezett Antonio Pierce akkor megjegyezte, hogy az újonc Aidan O'Connell adja a Vegasnak "a legjobb esélyt" a győzelemre. Miután Pierce főállású vezetőe lett, Jimmy G jövője megpecsételődött.

Garoppolo már csak kevesebb mint egy hónapig lesz a Raiders játékosa ugyanis az új szezon ötödik napján 11.25 millió dollár kerettagsági bónuszt kell kifizetni neki. Ezt az összeget már biztosan nem fogja megkapni a Fosztogatóktól.

Garoppolo hároméves, 72,75 millió dolláros szerződést kötött tavaly, amely 33,75 millió dollár garantált összeget tartalmazott. Az irányító hat mérkőzésen kezdett, miközben sérülésekkel küzdött. Eredménytelen játéka miatt viszont a Raiders stábja egy negyedik körös újoncnak szavazott bizalmat egy 10 éves veterán helyett.

Garoppolo elküldése után 17,068 millió dollár halott pénz marad a fizetési sapkában, de a Raiders 11,269 millió dollárt spórolna. (Hacsak az eltiltás miatt nem tudják megtámadni a szerződést.) Nem szép helyzet egy év után kidobni egy irányítót, de ha a Raiders ledraftol egy fiatal irányítót akkor kezelhetőbb lesz a Jimmy G után maradó halott összeg.

Fotó: silverandblackpride.com, nypost.com