Jimmy Garoppolo lesz a Raiders csodafegyvere az idei szezonban?

Jared Dublin, a CBS Sports munkatársa egy nemrégiben megjelent cikkében megnevezte az egyes csapatok legnagyobb "X-faktorát" a 2023-as szezon előtt. A Raiders esetében ez nem más volt, mint Jimmy Garoppolo, akitől a csapat azt várja, hogy Derek Carrhoz képest előrelépést jelentsen az offseasonban.

Íme egy részlet Dublin gondolataiból Garoppolóról és arról, hogy szerinte miért volt kockázatos lépés a front office részéről őt szerződtetni:

Garoppolo szerződésében van egy olyan záradék, amely lehetővé teszi a Raiders számára, hogy a szezonon kívüli lábműtétje után pénzügyi szankció nélkül elengedje.

A Raiders arra számít, hogy Jimmy G hasonló eredményeket fog produkálni, mint amilyeneket San Franciscóban elért, de Kyle Shanahan irányítása, a séma és a körülötte lévő fegyverek sokasága nélkül. (Davante Adams ugyan ott van, de a többi elkapó nem ugyanolyan kvalitású).

Ha a lába nem egészséges, vagy ha nem tudja ugyanazt a szintet produkálni Shanahan nélkül akkor hosszú szezonja lesz a Fosztogatóknak.

Dublin elég pesszimistának tűnik, hogy Garoppolo a Raidersnél fog működni a sémához való illeszkedés és az egészségi állapota miatt. De mi van, ha mégis? Mi van, ha végre egészséges tud maradni és azonnal összeáll Josh McDaniels-szel, ahogyan New Englandben is tette?

Ha így lesz, akkor van rá esély, hogy a Raiders a liga egyik legrobbanékonyabb és legkiegyensúlyozottabb támadójátékával rendelkezzen.

Nagyon sok múlik Garoppolon az év elején, de ez már csak így van az NFL-ben az irányítói pozíció természete miatt. Ha jól teljesít, akkor a Raiders valószínűleg jóval a becsült 7,5 győzelemr felett fog teljesíteni. Ha viszont nem teljesít jól, akkor a Raiders egy újabb top 10-es Draft választással nézhet szembe.

Fotó: raiderwire.usatoday.com