Elindult a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia!

Elindult Magyarország első valódi akadémiai rendszerben működő amerikai futball utánpótlás képzése, megalakult a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia! Régóta dédelgetett álma a székesfehérvári futballprogramnak egy valódi, iskolai képzéssel is egybekötött igazi akadémiai rendszerű utánpótlás képzési központ megalapítása, amely most végre sikerült.

A European League of Football-ban szereplő Fehérvár Enthroners csapatának utánpótlása ezentúl akár partner oktatási intézményekkel együttműködve sportosztályos képzéssel, bentlakásos akadémiai elhelyezéssel, ösztöndíj rendszerrel fejlődik tovább. 

Az Akadémia természetesen hosszútávú célokat tűzött ki maga elé: ennek értelmében az évek alatt felmenő rendszerben a lehető legtöbb székesfehérvári, illetve a régióbeli saját nevelésű játékos nevelődjön ki az utánpótlás központból, akik amellett hogy az amerikai futballt választják, partner intézményeinkben (középtávon kifejezetten erre a célra alakított egyéni tanrendes sportosztályokban) ösztöndíj-rendszerben tanulhassanak. Ennek megfelelően a képzéssel érintett korosztály is változik, 15 éves kor helyett már 10 éves kortól, azaz felső tagozatos koruktól várjuk a sportolni vágyó fiatalokat, akik először flag futball keretében ismerkedhetnek meg az alapokkal. A flag futball 2028-ban Los Angelesben olimpiai sportág lesz, így a sportág megismertetése, bevezetése a testnevelés órák tartalmába a helyi iskolákban, iskolák közötti bajnokságok szervezése és lebonyolítása az Akadémia képzési tervének egyik fajsúlyos eleme.

Az Akadémia hamarosan bemutatja amerikai szakmai igazgatóját, de az edzői stábban is számos tengerentúli szakember található. Frissen megalakult Akadémiánk már rendelkezik külföldi partneri kapcsolatokkal, a legtehetségesebb játékosaink amerikai középiskolákba, egyetemekre, különböző try-outokra való kijutását amerikai együttműködő képzési helyeinkkel, illetve egyéb szervezetekkel együtt segítjük elő. Kizárólag a fehérvári futball akadémián lesz lehetőség rendszeres online megbeszélésekre NCAA és egyéb top edzőkkel. Ezzel kapcsolatban hamarosan rendkívüli bejelentéssel is készülünk! 

Országos toborzó kampányunkat 2024. március 24-én indítjuk, gimnáziumi, szakiskolai, egyetemi továbbtanulási lehetőséget, kollégiumi elhelyezést ajánlva szerződött iskoláinkba. A Fehérvár Enthroners Amerikai Futball Akadémia hivatalosan is zászlót bontott, csatlakozz hozzánk TE is, legyél Te is Koronázó, hiszen komoly jövőképet, sportolási és továbbtanulási lehetőség, akár tengerentúli ösztöndíj is várhat rád, ha Székesfehérváron az amerikai futballt választod!

Figyeld online felületeinket, folyamatosan jövünk a híreinkkel és újdonságainkkal!

Forrás:

Fehérvár Enthroners hivatalos weboldala

enthroners.hu

Címkék: elf, enthroners