Egy héttel tolódik a csere határidő

Az NFL elmozgatta a szezon közbeni trade határidőt. Az NFL tulajdonosai jóváhagytak egy olyan módosítást, amely a 2024-es cserehatáridőt a 9. heti mérkőzések utáni keddre tolja. A 2024-es cserehatáridő november 5-én lett volna. (2023-ban október 31-én volt.) Korábban a cserehatáridő a 8. hét utáni kedd volt.

Amikor a liga a 2021-es szezonban 17 mérkőzéses menetrendre állt át, a cserehatáridőt nem igazították a meghosszabbított szezonhoz. A 2024-es szabály, amelyet a Pittsburgh Steelers nyújtott be, visszaállítja a határidőt a központibb menetrendre.

Több klub is javasolta, hogy a határidőt még tovább - a 10. hét utánra - tolják ki, de ez a javaslat elbukott, mivel a liga a 9. hét utáni konzervatívabb opciót választotta.

Az NFL cserehatárideje általában csendesebb, mint más sportágaké, a fizetési sapka, a szerződések, a kompenzációs pickek és más okok miatt, beleértve a szezon korai időpontját is. A határidő további eltolását azonban ellenzi a liga, ezzel akarja elkerülni, hogy a rossz mérleggel rendelkező csapatok elkezdjenek tankolni a Draftra.

Fotó: merrimacknewspaper.com

Címkék: szerződés, trade