Spencer Rattler lehet a titkos favorit a Vikings számára?

A várakozások ellenére lehet, hogy nem is top prospectként rangsorolt irányítóra hajt a Vikings, lehet hogy van egy titkos favorit. Mivan akkor, ha a Vikings vezetése teljesen szembemegy a várakozásokkal és az első körben nem, hogy nem cserél fel top helyre, de még irányítót sem választ?

Nagy figyelem irányul most a top prospect irányítókra és a Vikings is közöttük keresi elsősorban a megoldást a jövőre nézve. Mivel két elsőkörös választási joggal rendelkezünk jelenleg nem csoda, hogy nagyon gyakran szóbakerül az, hogy a Vikings ezeket is felhasználva felcserél egy igen előkelő helyre.

Ám mivan akkor, ha ez nem így történik és kivárunk a második napig az irányító kiválasztásával? Mivan, ha nem a mindeni áltat vágyott irányítókkal tervez a vezetőség?

Több helyen is olvasni Spencer Rattler nevét, akinek ha megnézzük a számait, akkor nem is alaptalanul. Nyilván nem sorolják a top öt kiválasztható irányító közé, de van már olyan sorrend, ahol például McCarthy elő hozták ki. Persze ez utóbbi elég merész elképzelés vagy mégsem?

SPencer Rattler egyetemi karrierje az Oklahoma Sooners-nél kezdődött, de három év után átcserélt a South Carolina Gamecocks-hoz, ahol az utóbbi két évben játszott. Érdekesség, hogy a Sooners-nél az idei 1/1-es favorit, Caleb Williams csapattársa volt. Az öt egyetemi éve alatt 48 meccsen lépett pályára, ebből 42 alkalommal kezdőként. Túl tudott lépni a 10 000 passzolt yardon és 77 TD mellett 32 eladott labdája volt. A földön sem volt tétlen, 410 yardot és 16 TD-t futott az egyetemi évei során.

Kétszer nyerte meg a BIG12 konferenciát, idén pedig a Senior Bowl legértékesebb játékosának válaszották meg.

Van még miben fejlődnie, mert a szakírók szerint a karereje nem feltétlenül a legjobb. A magassága nem igazán jó ahhoz, hogy a zsebből passzoljon, emiatt gyakran kell kimozognia. Ennek ellenére a játékokat jól hosszabbítja meg, de szükséges, hogy egy erős fal álljon előtte, hogy megfelelő ritmusban tudjon dolgozni.

Nem az az irányító, akit az első naptól be tudnak dobni a kezdő pozícióban az NFL-ben, de kitartó munkával sok gyakorlással a második vagy harmadik évében már kezdő válhat belőle. Ehhez szükséges egy jó edzői stáb és egy jó mentor is, aki minden téren segíti őt.

Nálunk most Sam Darnold az elsőszámú irányító és egyre inkább azt hallani, hogy a szezonnak vele megyünk neki, ő lesz a Vikings kezdő irányítója. Ebbe a képletbe jól illeszkedne Rattle, aki a második de maximum a harmadik szezonjára NFL kész lenne.

Az Up&Adams című műsorban beszélgettek az irányítóval, ahol az Eagles volt sztár elkapója elmondta Rattler-nek, hogy el bírja őt képzelni Minnesota-ban, hiszen itt minden adott lenne az újonc irányítónak.

A fiatal QB azt választolta, hogy az nagyszerű lenne, áldás lenne ott játszani az biztos, rengeteg jó célpontja lenne.

Viszont kérdés, hogy ez mennyire tetszene a Vikings szurkolóinak. 

Mi lenne a reakció arra, hogy nem elég, hogy Cousins-t elvesztette a csapat a szabadügynöki piacon, most még a vezetőség is egy második napos irányítóval pótolta őt és vág neki így a szezonnak. Nektek mi a véleményetek? Mindenképp kell a top irányító, aki a kezdetektől fogva bevethető vagy fogjunk egy építkezésbe, hogy két-három szezon múlva stabil playoff csapatot építhessünk fel?

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

hungarianvikings.com