Rekordot jelentő 14 támadójátékost választottak ki a Draft elején

Voltak irányítók, offensive tacklek, tradek, wide receiverek, meglepetések és egy tight end. Így indult az idei Draft első köre, egy 14 támadójátékosból álló sorozat. Az NFL Research szerint 1967 óta ez volt a leghosszabb ilyen sorozat a Drafton.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Chicago Bears a USC irányítóját, Caleb Williamst választotta ki az első helyen, és azzal zárult, hogy a New Orleans Saints egy offensive tackle-t választott ki, ugyancsak kiszámítható módon, mivel az Oregon State-i Taliese Fuagát választották. A két pick közti időszakot egy rekordot jelentő sorozat jelent.

Az első kör legmeglepőbb választása, hogy az Atlanta Falcons a Washington irányítóját, Michael Penix Jr-t választotta. 2021-ben zsinórban hét támadójátékos került le a tábláról, amíg a Carolina Panthers el nem vitte a Jaycee Horn cornerbacket.

Az első körös sorozatban hat irányító, négy támadó tackle, három wide receiver és egy tight end szerepelt, mielőtt a UCLA pass rushere, Laiatu Latu szakította meg a sorozatot. Az Indianapolis Colts választotta ki így Ő lett az idei Draft első védőjátékosa.

Fotó: sportico.com

Címkék: rekord, draft2024