Draft értékelő: Nagyon jól teljesített a Chicago Bears

A Chicago Bears kezdte az idei Draftot és a 9. helyen is volt egy választásuk így mondhatnám, hogy ilyen feltételekkel könnyű jól teljesíteni. Persze ez azért nem teljesen igaz de azt be kell vallani, hogy első ránézésre jól fest a front office teljesítménye.

Chicago Bears választásai:

1 (1): QB Caleb Williams, USC

1 (9): WR Rome Odunze, Washington

3 (75): OT Kiran Amegadjie, Yale

4 (121): P Tory Taylor, Iowa

5 (144): EDGE Austin Booker, Kansas

Williams - Ez a döntés azután került főként a figyelem középpontjába, hogy a Chicago a holtszezonban korábban elcserélte Justin Fieldst. A Bears számára ez a helyes döntés. Williams rendelkezik azzal a fajta egyedi playmaking képességgel, amit minden csapat keres az irányítói poszton és három egymást követő évben 90,0 feletti PFF-osztályzatot kapott az egyetemi karrierje végén.

Odunze - A PFF big board hatodik helyezett játékosát a 9. helyen szerezték meg. Odunze 50-50 labdáknál képes a maga javára billenteni a mérleg nyelvét, és az elmúlt szezonban 28 vitatott passzából 21-et behúzott. Egy jó fegyver az új irányító, Caleb Williams számára, akinek újoncként az NFL egyik legjobb wide receiver triója lesz - D.J. Moore, Keenan Allen és Odunze.

Amegadjie - A Bears folytatja a támadójátékának javítását, Amegadjie személyében egy sokoldalú támadójátékost csípett meg. A PFF big board 57. helyén álló játékos a Yale-en bal oldali tackle-t játszott és dominált, 89,5 PFF-osztályzatot kapott de csak 234 snapet játszott az elmúlt szezonban. A következő szinten guard lehet belőle, de harmadik körös játékosként lesz ideje fejlődni, akármelyik posztra is kerül.

Taylor - A Bears egy minőségi puntert szerzett a negyedik körben, aki a speciális csapatok egyik kulcsembere lesz. Taylor remek 81,4-es PFF puntolási osztályzatot kapott, miután 35 puntot rúgott 20 yardon belülre.

Booker - Miután a Bears hátracserélt, egy magasan jegyzett pass rusherre tett szert. Booker 2023-ban 38 pressure-t és kilenc sacket produkált, miközben 14,8%-os pass-rush nyerési arányt ért el. Három downos játékos lehet belőle a profik között és a képességei alapján felfelé fog ívelni a pályafutása.

Fotó: windycitygiridon.com