Justin Fields elcserélése ügyében már több csapat is megkereste a Bears-t

A beszámolók szerint már több csapat is érdeklődött Justin Fields-ről a február elején megrendezett Senior Bowl-on. Természetesen ezek még nem minősülnek hivatalos ajánlatnak de azért kitűnő lehetőséget jelent a vezetőség számára, hogy felmérjék Fields jelenlegi árát.

A Chicago Bears vezetősége a következő napokban összeül és egyeztetik az irányító poszttal kapcsolatos terveiket. Így a jövő héten kezdődő Scoutin Combine-on már meglesz a csapat terve Fields-el kapcsolatban.

Tanulságos megnézni, hogyan kezelte a Bears a tavalyi Draftot. A Bears general managere, Ryan Poles 2023-ban az első számú pickel a kezében ment el a Combine-ra, tudva, hogy megpróbálja majd elcserélni, de anélkül, hogy sokat tett volna az üzlet érdekében. Kevesebb mint két héttel később meg is tette, méghozzá két okból kifolyólag.

Egyrészt a Carolina Panthers megadta azt a Draft csomagot amivel elégedett lehetett a Bears vezetősége. Másfelől a csomag tartalmazott egy olyan játékost, DJ Moore személyében, aki hosszútávon megbízható célpontot jelenthet a csapat irányítójának.

A Bears így most tulajdonképpen hátra dőlhet és várhatja az ajánlatokat. Most még jobb helyzetben vannak mint tavaly voltak mert Caleb Williams-t még nagyobb ígéretnek tartják mint tavaly Bryce Young-ot vagy CJ Stroud-ot. Nyugodtan meghallgathatják az ajánlatokat de elképzelhetetlennek tűnik, hogy idén lemondanak az első pickről.

Fields esetében (vagy az 1/1-es csere ügyében de ez szinte elképzelhetetlen) részükről viszont meg kellene kötni az üzletet a szabadügynök piac nyitása előtt mert jelenleg sokkal több csapatnak van szüksége kezdőirányítóra mint amennyiben a piaci tevékenykedés után lesz.

Fotó: si.com, twitter.com