Tudnivalók a holnap rajtoló ELF szezonról

Új év, új szezon és rengeteg változás. Az idei év még jobbnak és látványosabbnak ígérkezik. Három konferenciában összesen 17 csapat kezdi meg az idei szezont, garantáltak a meglepetések, a túl- és alulteljesítések valamint a rengeteg tehetség.

A liga népszerűsége folyamatosan nő, számos mérkőzés várhatóan több mint 10 000 szurkolót vonz majd a stadionokba. A szezon abszolút csúcspontja a gelsenkircheni VELTINS-Arenában megrendezésre kerülő bajnoki döntő lesz, amelyre már több mint 25.000 jegyet adtak el.

Az első játékhét igazi nagy összecsapásokat ígér és megmutatja, hogy milyen minőséget képvisel majd az European League of Football. Ilyen például a München Ravens mérkőzése amely a Stuttgart Surge-hoz látogat. A Surge, amely a tavalyi szezonban a döntőig jutott, rendelkezik a szükséges ambíciókkal és tehetséggel ahhoz, hogy ebben a szezonban is hasonló magasságokba jusson. A Müncheni Hollóknak azonban eltökélt szándéka, hogy akadályokat gördítsen az útjukba, hiszen ők is esélyesnek számítanak.

A másik kiemelt mérkőzés a Wrocław Panthers és a Berlin Thunder összecsapása lesz, amelyen a tavalyi szezon két rájátszás résztvevője szerepel. Mindkét csapat idén is a rájátszást célozza meg, megerősített játékoskerettel.

A Thunder az előző szezonban a liga második legjobb védelmével rendelkezett és a 2021-es bajnok irányítójával Jakeb Sullivan-el erősítette meg a bajnoki címért küzdő támadósorát. A Panthers is erősített, AJ Wentland egy teljes szezont játszik náluk, Matt Cole pedig NFL tapasztalattal bővítette a wide receiver pozíciót, ami igazi problémákat okozhat a Thunder védőegységének.

Az első forduló párosítása:

Fehérvár Enthroners - Vienna Vikings

Helvetic Mercenaries - Barcelona Dragons

Milano Seamen - Raiders Tirol

Wroclaw Panthers - Berlin Thunder

Cologne Centurions - Rhein Fire

Prague Lions- Hamburg Sea Devils

Stuttgart Surge - Munich Ravens

Fotó: americanfootballinternational.com, europeanleague.football

Címkék: elf