Jayden Daniels rekordokat döntöget a pályafutása elején

Vasárnap estig csak egy csapat szerzett 150 pontot az idei alapszakaszban. Ez pedig a Washington Commanders csapata volt, a fővárosi alakulat egészen pontosan 155 pontot tett fel a táblára.

A Commanders az első olyan csapat a Super Bowl korszakban, amely a szezon első öt mérkőzésén legalább 150 pontot szerzett, miközben újonc irányítóval játszott. És ebben a kiemelkedő teljesítmény ráadásul nagyon nagy szerepe van a fiatal irányítónak Jayden Danielsnek.

Daniels az első játékos az NFL történetében, aki az első öt mérkőzésén legalább 1.000 yardot passzolt és legalább 250 yardot futott. Ezeket a számokat a Browns elleni 34-13-as győztes mérkőzésen érte el. Az NFL-ben csak Kyler Murray (2019-ben az év támadó újonca) és Robert Griffin III (2012-ben az év támadó újonca) volt az egyetlen aki az első öt meccsén 1.000 yardot passzolt és 200 yardot futott.

A Commanders emellett abszurd 3,37 pontot átlagolt labdabirtoklásonként (egy mezőnygólnál több pontot átlagolni minden alkalommal, amikor a labdát megkapod, szenzációs!). 2000 óta csak a 2000-es Rams és a 2013-as Broncos volt az, amelyik a szezon első öt meccsén több pontot átlagolt labdabirtoklásonként. Mindkét csapat adta az NFL MVP-t abban a szezonban (Marshall Faulk a Ramsnél, Peyton Manning a Broncosnál).

img_1841.jpg

Fotó: washingtonpost.com