A jövő reménységei - Trent Richardson - Browns (videóval)

A running back Trent Richardson-t az idei Draft harmadik helyén választotta ki a Cleveland Browns csapata. 1991 július 10.-én született a Floridai Pensacola városában. A még csak 20 éves fiatal játékosnak már van egy öt és egy három éves lánya. Az Alabama Egyetemre járt és a főiskolai teljesítménye alapján Adrian Peterson-hoz hasonlítják a fiatal futót.

Középiskolás évek:

A Pensacola-i Escambia Középiskolába járt ahol végzős évében 2,090 futott yardot és 25 touchdownt szerzett 228 futókísérletéből. 2008 szeptemberében a Milton High School elleni mérkőzésen 419 yardot és 6 touchdownt szerzett. Az ESPN RISE a hét amerikai futball játékosának választotta.

Richardsont már a legednás Emmitt Smith-hez hasonlították aki szintén az Escambia-nak a diákja volt. Mások Earl Campbell-el, Michael Turner-el és O.J. Simpson-al vetették össze. A Rivals.com az ország második legígéretesebb futójának nevezte, csak Bryce Brown előzte meg a listán. Érdekesség, hogy Brown is indult az idei Drafton és az Eagles ki is választotta de csak a hetedik körben. Richardson az Alabama hívását fogadta el a Florida, a Florida State, az LSU és több más Egyetemmel szemben.

Főiskolás évek:

2009

Első főiskolás évében Roy Upchurch és Mark Ingram cseréjeként számítottak rá. A 2. és 4. játékhéten a SEC Hét újoncának választották. Újonc évében 145 futókísérletből 751 yardot 8 touchdownt szerzett. Továbbá 126 elkapott yardja is volt.

2010

Richardson az év első két mérkőzésén kezdőként lépett pályára Mark Ingram sérülése miatt. A két mérkőzésen 210 futott yardot, 3 touchdownt és 92 elkapott yardot szerzett. A szezont 700 futott yardal, 6 futott touchdownal, 266 elkapott yardal 4 elkapott touchdownal zárta. Mindemellet 634 kick return yardot és 1 touchdownt is elért.

2011

Miután Mark Ingram-et kiválasztotta a New Orleans Saints Richardson lett a kezdő running back. Kilenc mérkőzésen lépte át a 100 futott yardot. Zsinórban hat mérkőzésen lépte át a 100 futott yardot amivel beállította Shaun Alexander rekordját. Hét mérkőzésen szerzett kettő vagy több TD-t. Az Ole Miss elleni mérkőzésen 183 yardot és 4 TD-t szerzett. Az Iron Bowl-on karrierrekordot jelentő 203 yardal zárt. Első Alabamai játékosként megnyerte a Doak Walker Díjat. 1.679 futott yardjával és 21 futott TD-jével megdöntötte Mark Ingram egy szezonon belüli rekordját.

Három főiskolai éve alatt összesen 3.130 futott yardot, 35 futott TD-t, 730 elkapott yardot és 7 elkapott TD-t szerzett. Továbbá 720 kick return yardot és 1 TD-t is elért.

Trent Richardson Highlights

Richardson a Drafton

A bowl.hu által készített Richardson-akta

(en.wikipedia.org)