Vikings Draft célpont: Brad Wing

Tavaly a 6. körben kickert választott a Vikings, idén jabb special team tag érkezhet a drafton. Tavaly áprilisban a Jacksonville Jaguars mindenkit sokkolt azzal, hogy puntert választott ki a harmadik körben. Erre 15 éve nem volt precedens az NFL-ben. Ezt a lépést azért tették, mert égető szükségük volt egy jó punterre a csapatnál.

Nem kizárt, hogy a Vikings idén meglep mindenkit és puntert fog kiválasztani valamelyik körben. Na természetesen nem az első három négy körben, de még talán nem is az ötödikben. Később viszont elképzelhető, hogy meglépik a dolgot.

Csapatunknak jelenleg kettő szerződtetett puntere van, Chris Kluwe és T.J. Cooley. Egyikük sem fiatal, igaz Cooley még csak 27 éves, de Kluwe már 31. 

A fizetési sapkában már csak 4,4 millió dollárunk van bent és ebből kéne megoldani az újoncok szerződtetését. Természetesen mindannyian tudjuk, hogy néhány szerződés átstrukturálásával jelentősebb összeg is felszabadulhatna. Gondolok itt Jared Allen 17 milliós vagy Kevin Williams 7,5 milliós szerződésére.

Azonban az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy a Vikings kiválaszt egy puntert a drafton és költségcsökkentés szempontjából megválnak Kluwe-tól, akinek idén már 1,5 millió dollárt kéne fizetni.

Ezen forgatókönyv létrejöttéhez tudunk is egy esetleges szereplőt. Jelöltünk az LSU puntere, Brad Wing.

Wing ausztrál születésű játékos, de balhés. Ennek ellenére nagyon jó punter válhat belőle az NFL-ben. Az NCAA vagy LSU fanok közül ugyan ki ne emlékezne a 2011-es Florida Gators elleni meccsükre, mikor Wing eladott egy fake puntot és 52 yardot TD-t futott. Mindezzel csak az volt a bökkenő, hogy túl korán kezdett el örülni, már az endzoneban éltette magát, ami az NCAA szabályai szerint tilos és ezért annulálták a pontszerzését. (Igen idióta szabály.) Ez mit sem von le képességeiből.

Átlagosan 44,8 yardra puntolja a labdát, de van olyan is mikor szabadjára engedi a labdát és simán 60 yard felett puntol. 2011-ben az Alabama elleni 73 yardos puntot hozott össze, de karrierje során 8 olyan puntja van ami 60 yardos vagy annál távolabbi.

Ausztrál footballistaként kezdte, majd később cserediákként az amerikai kontinensen is megismerkedett a tojáslabdával. 2010 óta az LSU játékosa. Puntjainak átlagosan felét rúgja touch backre. Képességei megvannak, hogy a legjobb punterek közé emelkedjen, csak ne lenne ennyire öntörvényű.

Wing tehetséges, de jelenleg lehetetlen megjósolni, hogy mikor fog elkelni. Képességei megvannak ahhoz, hogy akár már a harmadik körben elvigyék, de balhés múltja és viselkedése miatt lehet, hogy a drafton nem kerül majd kiválasztásra, csak újonc szabadügynökként kerül majd egy csapathoz. Lehet, hogy éppen a Vikings-hoz.

Mindenesetre érdemes elgondolkodni az új punter kérdésen, már csak azért is, mert a tavalyi idény felénél Kluwe teljesítménye visszaesett és az elküldés gondolata is megfordult a Vikings fejesei fejében.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: philly.com