Harc a mellrák ellen

Pinktober_1Elérkezett október hónapja, mely a mellrák elleni harc jegyében telik.

Eljött az október hónap és újra gyűjtésbe kezdtünk a mellrák ellenes küzdelem jegyében. A steelers.hu szervezése által az eddigi adománygyűjtő akciók során több mint 1.000.000 forintot sikerült összegyűjteni ezen célból. Idén sincs ez másképp. Kérjük aki tud lehetőségeihez mérten segítsen a Magyar Rákellenes Liga törekvéseit elérni, hogy minden ember megismerkedhessen ezzel a fontos dologgal. Kérjük, hogy az alábbi bankszámlaszámra lehetőségeihez mérten mindenki adakozzon annyi amennyit gondol, mellyel a Magyar Rákellenes Ligának segít, akik ebből az összegből oktatásokat tartanak, figyelmet hívnak fel és ahogy tudnak segítenek. 

steelers.hu továbbment és sikerült Magyarország egyik legpatinánsabb labdarúgócsapatával, a Győri ETO FC -vel is megegyeznie, hogy álljanak az ügy mellé és támogassák a harcot. A támogatás nem csak elméleti, hanem valós a klub részéről. Október 1-jén tartottak egy sajtótájékoztatót, ahol a sportigazgató Sasa Stevanovic és a klub vezetőedzője Horváth Ferenc is jelen volt és támogatását fejezte ki. 

Részlet a Győri ETO FC honlapján megjelent cikkből:

A bejelentés kapcsán Sasa Stevanovic sportigazgató arról beszélt, hogy a mennyire fontos a klub számára, hogy a jó ügyek mellé álljon.

Csak az utóbbi pár éven több rászorulónak is segítettünk adományainkkal, a múlt hónapban például egy súlyos beteg kaposvári labdarúgó gyógyulását támogattunk fél millió Ft-tal. A Quaestor csoportnak is van egy kezdeményezése, ez a Segít-kezek nevet viseli. Ebben a programban tavasszal teljesen felújítottuk a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Iskola füves pályáját.  Most, amikor megkerestek bennünket ezzel a kéréssel, hogy a mi segítségünkkel szeretnék felhívni a mellrák elleni küzdelemre a figyelmet, természetes volt, hogy igent mondunk. Bízom benne, hogy más klubok is csatlakoznak majd, hiszen most ahogy hallom az európai foci klubok közül mi vagyunk az elsők”.

Az ötlet a Pittsburg Steelers amerikai futball csapatának magyar rajongóitól indult, Fizel Zoltán, a www.steelers.hu egyik szerkesztője gyermekkorától jó barátságot ápol Dudás Ádámmal, az ETO labdarúgójával, aki ma egy dedikált ETO mezt adott át a szervezők számára, hogy ezt árverezzék el, és ennek a bevételét is fordítsák a nemes célra.

„A mellrák ellen mi férfiak is tudunk tenni, hiszen bátorítanunk kell feleségeinket, lányainak és anyáinkat arra, hogy megtanulják az önvizsgálatot, hogy vegyenek részt a szűrővizsgálatokon. Az NFL-ben ez a hónap a mellrák elleni küzdelemről is szól, a játékosok rózsaszín kiegészítőket használnak, így ennek láttán négy éve indítottuk el mi is ezt a kezdeményezést. Eddig magánszemélyek és cégek csatlakoztak, most először egy labdarúgó klub is mögénk állt, ami azért fontos, mert így jóval nagyobb figyelmet kaphat az ügy, mint a korábbi időszakban.”

A sajtótájékoztatón a Győri ETO FC vezetőedzője, Horváth Ferenc személyes érintettségéről is beszélt.

„Öt éves voltam, amikor elvesztettem az édesapámat. Őt 28 évesen vitte el a rák, így tudom milyen az, amikor erről a betegségről beszélünk. Korábban is támogattam már ehhez hasonló ügyeket, de most az egész csapat a kezdeményezés mellé állt, ami azért fontos, mert így egységesen fellépve még nagyobb figyelmet tudunk erre irányítani.”

Videó a sajtótájékoztatóról:

A sajtótájékoztatón részt vett Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese, aki arról beszélt, hogy még mindig nagyon kevesen mennek el a kötelező szűrővizsgálatokra. 

„Az emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség a nők körében, évente hétezren betegednek meg és sajnos kétezren meg is halnak. Magyarországon a legveszélyeztetettebb korosztályból még mindig csak minden második hölgy vizsgáltatja meg magát. Alapítványunk egyik célja, hogy minél többen megismerjék azt, hogy milyen önvizsgálati módszerekkel lehet felismerni a betegséget. A korai stádiumban diagnosztizált betegség ugyanis nagyon jó eséllyel eredményesen gyógyítható.” 

Most te is segíthetsz. A Magyar Rákellenes Liga lehetőséget biztosít minden adakozni vágyónak, hogy a megadott bankszámlára kisebb vagy nagyobb összeget utaljon ezzel segítve a munkájukat.

Magyar Rákellenes Liga:

12001008-00102329-00100000 (Raiffeisen Bank)

A megjegyzés rovatba írják, hogy “Pink Month”.

Jótékonysági árveréssel is segítheted a munkát, hiszen neves sportolók ajánlották fel dedikált mezüket valamint licitálhatsz értékes parfümcsomagért valamint az NFL című könyv legújabb, bővített kiadásáért, amihez most DVD mellékleten a legutóbbi Super Bowl-t is megkaphatod.

Licitálható, felajánlott tárgyak:

Orbán Adrienn, a Győri Audi ETO KC játékosa által felajánlott dedikált mérkőzésmez

Dudás Ádám, a Győri ETO FC játékosa által felajánlott dedikált mérkőzésmez

Exkluzív Bodico Parfümcsomag, az Edu és Judy Bt. felajánlásából

NFL című könyv legújabb, bővített kiadása, az Edu és Judy Bt. felajánlásából

Ha teheted oszt meg ezt a posztot minél több ismerősöddel, hogy ők is értesüljenek ezen fontos ügyről.

Segíts, hogy segíthessenek.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com