Paul Posluszny szerződését meghosszabbította a Jaguars

A Jacksonville Jaguars egyéves hosszabbítást kötött linebackerével Paul Posluszny-val így a védő 2017-ig végéig érvényes kontraktussal rendelkezik. A jelenleg 30 éves linebacker korábbi szerződését még 2011-ben írta alá a csapattal.

A korábbi hatéves, 45 millió dolláros szerződésével még két évig érvényes szerződéssel rendelkezett volna de a hosszabbítással további egy évre magához láncolta Őt a csapata. A plusz egy év egy minimális fizetéscsökkentést eredményezett de megnövelte a játékos garantált keresetét. Az idei szezonban 7.45 millió dollárt kereshet Posluszny.

Posluszny az utolsó négy szezonban csapatának legjobbja volt a tacklek tekintetében (az utolsó hat szezonjának mindegyikében 110 tackle felett szerzett) de a tavalyi szezonban csak 7 mérkőzésen tudott pályára lépni mert mellizomsérülés miatt sérüléstlistán kellett befejeznie az alapszakaszt. A jövő héten kezdődnek a csapat offseason edzései és a hírek szerint a linebacker is részt tud majd venni a felkészüléseken.

A linebacker tavalyi kiesésével a Jaguars elvesztette a Pro Bowler játékosát de ezzel együtt esélyt kapott a bizonyításra a fiatal Telvin Smith. A tavalyi újonc Posluszny kiesése után a linebacker sor playmakere lett, 104 tacklet, 2 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 1 interceptiont szerzett. A Jaguars elég sok sebből vérzik de a linebacker soruk igen jónak tűnik.

(nfl.com, Fotó: jaguars.com)