A Jaguars hároméves hosszabbítást kötött a franchise tages tight endjével

A karrierje csúcsán lévő tight end, Evan Engram megkapta azt a hosszútávú szerződését amire vágyott. Engram és a Jacksonville Jaguars megegyeztek egy hároméves, 41,25 millió dolláros szerződésről még az esti határidő előtt. A szerződés 24 millió dollár teljes mértékben garantált összeget tartalmaz.

A Jaguars márciusban franchise taget rakott Engramre, de ő még nem írta alá a 11,34 millió dolláros szerződését. Engram és a Jaguars hangoztatta, hogy szeretnének egy többéves szerződést kidolgozni és reménykedtek benne, hogy valóra válik a hosszútávú szerződés.

A New York Giants egykori elsőkörös választottja már az első pillanattól kezdve remekül illeszkedett Doug Pederson támadójátékába. A 28 éves játékos első szezonján van túl a Jagsnél ami valószínűleg hatéves NFL-es pályafutása legjobb szezonját jelenti.

A Giantsnél eltöltött öt év alatt Engram megvillantotta a benne rejlő potenciált, 2020-ban Pro Bowl kerettag volt, de többnyire alulteljesített.

Jacksonvilleben azonban Engram teljesen megfordította a dolgokat. 73 elkapással és 766 elkapott yarddal karriercsúcsot ért el. Négy touchdownt szerzett és fontos célpontja lett az irányító Trevor Lawrence-nek, akinek a Pro Bowl kerettagságának elérésében kétségkívül sokat segített a tight end.

Fotó: twitter.com