Milyen posztra válasszanak a Drafton: Atlanta Falcons

Mike Smith távozásával lezárult egy korszak az Atlanta Falcons-nál. Az utolsó két szezon nem sikerült jól a csapat számára de az ezt megelőző öt évben csoportja első, második helyén végzett és néhány jó választással ismét visszatérhetnek az élmezőnybe.

Az offseasonban a megüresedett posztok közül a Falcons vezetőedzői posztja tűnt az egyik legígéretesebbnek. Végül a fő esélyesnek számító, korábbi Seattle Seahawks defensive koordinátor Dan Quinn futott be aki hasonlóan domináns védelmet alakítana ki új állomáshelyén is. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat.

Legnagyobb hiányposztok: OLB, ILB, TE, OL, WR

Pickek száma: 8

Draft pick: Kör 1 (8), Kör 2 (42), Kör 3 (73), Kör 4 (107), Kör 5 (146), Kör 6 (185), Kör 7 (225), Kör 7 (249)

Quinn az utóbbi években elit védelmet irányított így nagyon kíváncsian várjuk, hogy mire megy a Falcons szétesett defensével. Az egység az engedett yardok és engedett passzolt yardok tekintetében liga utolsóként zárt a tavalyi alapszakaszban.

Két defensive endet Adrian Clayborn-t és O'Brien Schofield-et megszerezték a szabadügynökpiacról de további erősítésre van szüksége a defensenek. A csapat legnagyobb hiányposztjának a linebacker poszt számít és nagy valószínűség szerint ide fognak választani az első körben. Mivel a nyolcadik helyet birtokolják ezért a Top prospectek közül válogathatnak.

Kyle Shanahan érkezésével a támadóegység is meg változni az idei szezonban így ennek megfelelően kicsit át kell alakítani a rostert. A támadófalba várható erősítés tackle és guard poszton egyaránt. Harry Douglas elküldése miatt kell egy elkapó Julio Jones és Roddy White mögé de a legfontosabb, hogy megbízható tight endet szerezzenek. Tony Gonzalez visszavonulásával elég erőtlenek voltak a poszton.

Mock draft:

Brian Baldinger: Vic Beasley, OLB, Clemson

Bucky Brooks: La'el Collins, OT, LSU

Charley Casserly: Vic Beasley, OLB, Clemson

Charles Davis: Vic Beasley, OLB, Clemson

Daniel Jeremiah: Vic Beasley, OLB, Clemson

Lance Zierlein: Andrus Peat, OT, Stanford

 

Akikkel kapcsolatba lépett a Texans:

Privát edzésen vett részt:Vic Beasley, OLB, Clemson, Paul Dawson, ILB, TCU, Devin Funchess, WR/TE, Michigan, Devin Gardner, QB/WR, Michigan, Chad Hamilton, C, Coastal Carolina, Eric Kendricks, ILB, UCLA, Nick Marshall, CB, Auburn: Marshall, Ty Montgomery, WR, Stanford, Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA, Marcus Peters, CB, Washington, Randall Telfer, TE, USC, Max Valles, LB, Virginia, Terrell Watson, RB, Azusa Pacific, Gabe Wright, DT, Auburn

Ellátogatott a csapathoz: Mike Davis, RB, South Carolina, Phillip Dorsett, WR, Miami, Phillip Dorsett, WR, Miami, Chris Dunkley, CB, USF, Bud Dupree, OLB, Kentucky, Ereck Flowers, OT, Miami, Randy Gregory, OLB, Nebraska, Taylor Heinicke, QB, Old Dominion, Akeem King, S, San Jose State, Denzel Perryman, ILB, Miami, Shane Ray, OLB, Missouri, Tory Slater, DT, West Georgia, Za'Darius Smith, DE, Kentucky, Davis Tull, LB, UT-Chattanooga, Clive Walford, TE, Miami (Fla.), Tray Walker, CB, Texas Southern, Leonard Williams, DL, USC

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Amarlo Herrera, ILB, Georgia, Jordan Hicks, OLB, Texas, JaCorey Shepherd, CB, Kansas

(nfl.com, Fotó: espn.go.com, espn.go.com, archauthority.com)