Harry Kane a végén még NFL játékos lesz?!

2015-ben az angol futballsztár, Harry Kane kijelentette, hogy a jövőben valamikor az NFL-ben szeretne rúgóként játszani. A témával kapcsolatos legutóbbi megjegyzései megerősítik, hogy szándékai ezen a téren továbbra is változatlanok.

"Ez olyasmi, amit mindenképpen szeretnék felfedezni" - mondta Kane a Good Morning America című műsorban való szereplése során. "Tudom, hogy sok kemény munkával jár majd. Nem várom el, hogy csak úgy felsétáljak és elkezdjek mezőnygólokat rúgni. Rengeteg gyakorlással, kemény munkával jár majd, de igen, ez olyasmi, amit szívesen csinálnék. Az NFL-t már körülbelül 10 éve követem, és imádom. Szóval, nagyon szeretném kipróbálni."

Kane 2012 óta játszik az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur csapatában és karrierje során jelentős egyéni sikereket ért el. Második helyen áll a Premier League örök góllövőlistáján és háromszor lett a bajnokság gólkirálya. Kane az angol válogatottban is meghatározó, 55 góljával az angol válogatott legeredményesebb góllövője.

A 29 éves játékos azonban világossá tette, hogy egy esetleges NFL-be való átigazolás csak a futballkarrierje befejezése után következne. Tekintettel a korára és a teljesítményére, több évnek kell eltelnie míg eléri ezt a pontot, bár a jelenlegi szerződéséből már csak egy év van hátra (valószínűleg azonban el fog igazolni a Tottenhamből). A célja megvalósulásának nyilvánvaló akadályai mellett az anyagiak is visszatarthatják őt attól, hogy komolyan elkötelezze magát az NFL mellett. Top csatárként sokkal többet keres mint kickerként tenné.

Fotó: espn.co.uk

Címkék: kicker, harrykane